• 17 Haziran 2010

İlahiyat Fakültemiz Kütüphanesine 2000 Cilt Kitap Bağışlandı

Kayseri Reşit Et Kütüphanesi eski müdürü Ali Rıza Karabulut, birikim  yaptığı kitaplarını, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine  bağışladı. İlahiyat Fakültesi kütüphanesinde gerçekleşen Kitap bağış törenine, ilahiyat Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Ahmet Gökbel,Kayserili  hayırsever Ali Rıza Karabulut, Belediye Meclis Üyesi  Ahmet Özaydın ve  Fakülte Öğretim Üyeleri katıldı. Törende konuşan Dekan Prof.Dr. Ahmet Gökbel, hayırsever Ali Rıza Karabulut’tan övgü ile söz ederek, Karabulut’un, Kayseri’de  herkes  tarafından tanındığını  ifade etti.  Prof.Dr. Gökbel, Ali Rıza Karabulut’un 30 yıldır Müdürlük yaptığı dönemde, ince eleyerek sık dokuyarak elde ettiği  bütün  kütüphanesi olan 2000 Cilt Kitaplarını kütüphanemize bağışladığını  ifade  etti. Gökbel,  Kütüphanemize Bağışta bulunan Ali Rıza Karabulut’a yaptığı bağışlardan dolayı minnet duyduğunu belirterek teşekkür etti.
    Hayırsever Ali Rıza Karabulut ise, Türkiye genelinde 25 tane İlahiyat Fakültesinin olduğunu,  Kayseri  ve Sivas Fakülte Kütüphanelerinin Türkiye’de ki sayılı  zengin kütüphaneler arasında bulunduğunu  ifade etti.  Kitapları Üniversitemiz İlahiyat Fakültesine bağışlamayı uygun bulduklarını  ifade  eden Karabulut, Dekan Prof.Dr. Ahmet Gökbel’in girişimleri  ile Kitapların Üniversitemize gelmesinin sağlandığını ifade etti. Kütüphanede olmayan kitapların değerli olduğunu ifade eden hayırsever Karabulut’a, bağışladığı kitaplardan dolayı Dekan Prof.Dr. Ahmet Gökbel tarafından Teşekkür  belgesi ve tablolar hediye edildi. Bağışlanan kitaplar arasında  Hadis ağırlıklı olmak üzere  Tabakat, Tarih, Edebiyat, Tefsir, bunun yanında kendi telifatı olan İslam Kültürü Ansiklopedisi, İslam Kültür Tarihi Ansiklopedisi,Tıbb-ı Nebevi  gibi  çeşitli kitaplar yer alıyor.

Haziran

2010