Haberler

  • 04 Aralık 2014

'Medya, Yerellik ve Etik' Konulu Panel Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanlığınca "Medya, Yerellik ve Etik" konulu panel gerçekleştirildi.

Panele, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Sağlık Bilimleri Dekan Vekili Prof. Dr. Fikret Ergüngör, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Arklan, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Basın İlan Kurumu (BİK) Ankara Şube Müdürü Yezdan Uğurlu, BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, Sivas Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Aydın Deliktaş, Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, Sivas İrade Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan, Doğan Haber Ajansı  Sivas Şefi Eraydın Aytekin ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

 

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, fakültenin konferans salonunda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, medya, etik ve yerellik konularının tesadüfen seçilmediğini vurgulayarak, “Ben hep merak etmişimdir ve şu sorunun cevabını aramışımdır; acaba medya gerçekten toplumsal önemli bir güç müdür? Medyanın farklılıklarımızın  ve kültürel ekonomimizin ön plana çıkmasında büyük bir rolü var mıdır?” dedi.

Daha sonra moderatörlüğünü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Cirhinlioğlu’nun yaptığı, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, Sivas Radyo Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasdemir ve Hürdoğan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sirer Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı "Medya, Yerellik ve Etik" konulu panele geçildi.

Atalay, Türkiye’de medyanın geleceğinin olduğunu ve her geçen süreçte daha da güçlendiğini belirterek “Sizin için en önemli konu olan istihdama vurgu yapmak istiyorum. Çünkü bütün öğrencilerin tek düşündüğü eğitim sonrasında işe yerleşip yerleşemeyeceği kaygısıdır. Aslında bu panel sizin için bir fırsat. Türkiye’de medya geleceği olan bir sektör. Bu sektör  güçlenerek yoluna devam edecektir. Bugün internet medyası, sosyal medya, yazılı, görsel medya, radyolar, dergiler var ancak yarın hangi çeşit medyanın olacağını bilmiyoruz. Medyanın gücü  ve çeşidi her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Zakir Avşar ise yeni medya sistemlerinde eşik bekçisi kavramının önemini yitirdiğini, etik kavramının ön plana çıktığını kaydetti. 

Sivas’ın  ilk yerel televizyonunun kurucularından Ahmet Hasdemir ve deneyimli gazeteci Sirer Doğan da meslek hayatlarından örnekler verirken, yerel medyanın etik kodlarını anlattılar.

Panelin sonunda Dekan Prof. Dr. Erol, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık adına BİK Genel Müdürü Atalay ve Prof. Dr. Avşar’a Sivas Kongre Tutanakları ve Sivas Şehri adlı kitapları hediye etti. 

04

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B