Haberler

  • 05 Aralık 2014

Kadın Dernekleri Temsilcileri Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı Ziyaret Etti.

“5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” kapsamında Sivas Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Nurten Yanalak, Üretici Kadınlar Girişimciler Derneği Başkanı Yasemin Metin, 58 Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Asuman Tuz,  Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği Başkanı Sultan Esmer,  Sivas Eğitim Kültür Derneği Başkanı Zeynep İnan, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nihal Kangal, Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi üyesi Özlem Özgür Kurt,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yönetim kurulu üyesi Güler Yılmaz, Kaman Köyü Dayanışma Derneği Başkanı Gülümser Altuntaş, Sivas Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı Fatma Engin, Sivas Anadolu Kadınları Derneği’nden Semra Temurbaş Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.  

Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Nurten Yanalak, ziyarette Türkiye'nin kadın-erkek eşitliğinde dünyada 125. sırada olduğunu söyleyerek,  “Siyasette, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için kadınların medeni cesaretlerini artıracak, bilgi ve kültürel donanım sağlayacak eğitime ihtiyacımız var. Bizler Sivas'ta faaliyet gösteren kadın dernekleri olarak her birimiz farklı düşünce ve siyasi görüşe sahibiz. Amacımız, kadınlara siyasette çoğulculuk ve eşitlik sağlanması." diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Kocacık’tan  Cumhuriyet Üniversitesi’nde  Kadın Siyaset Okulu'nun açılması konusunda talepte bulundu.

Yanalak, tüm siyasi partilerin ötelenmeden katılım sağlanmasını ve eğitimin ücretsiz olmasını arzu ettiklerini vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, Kadınların en üst düzeyde eğitim alması ve  en iyi mesleklerde görev almalarını temenni etti. Kız çocuklarının okula gönderilmesinin teşvik edilmesinin kendilerini de mutlu ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Kocacık,  sadece eğitimde değil,  iş hayatında, hukuk düzeyinde ve her alanda kadınların hak ettiği konuma gelmiş olmasının önemli olacağını belirtti.  Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Üniversite olarak eğitim konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi. 

05

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B