Haberler

  • 04 Aralık 2014

'Gençlik ve Sorumluluk' Adlı Konferans Düzenlendi

İlahiyat Fakültesi Sosyal Etkinlikler Kulübü ve İmam Hatipliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Gençlik ve Sorumluluk” adlı konferans düzenlendi. 

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Yazar Nehir Aydın Gökduman’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz toplumun, çeşitli bahanelerle sorumluluktan kaçan gençlere değil, sorumluluklarının bilincinde olan gençlere ihtiyacının olduğunu vurgulayarak “İslam dininin yayılmasında gençler büyük rol oynamıştır. Çünkü bu gençler bunun kendileri için bir vazife olduğunu bilerek bu sorumluluğu başarıyla yerine getirmeyi başarmışlardır. Günümüzde ise bu tarz gençler maalesef azaldı.” diyerek gençlere topluma karşı olan sorumlulukların daha fazla bilincinde olmalarını tavsiye etti. 

Konferansına ‘Sorumluluk her yaştaki insanın nefsine ağır gelen bir olaydır.’ diyerek başlayan Yazar Nehir Aydın Gökduman, insanın yaratılışında sorumluluk olduğunu, gençlerin sorumluluklarını sevmeleri ve yaşamayı kabul etmeleri halinde,  bu sorumlulukların eziyet olmaktan çıkarak eğlenceye dönüşeceğini söyledi. 

Yazar Gökduman, “Kaosların, savaşların, yoksulluğun, açlığın yaşandığı bu çağda uyuyan vicdanımızı uyandırırsak, sorumluluklar bize ağır gelmez.  Fakat vicdanı körelmiş bir insanın sorumluluklarını yerine getirmesi söz konusu bile olamaz. Vicdan denen olgu, günümüzde insanların yüreğinden maalesef uzaklaşıyor. Buna sebep olan etkenlerden biri teknolojinin yanlış kullanılmasıdır. Bu, insanların ufkunu ve hayal gücünü daraltıyor, vicdanını zayıflatıyor. Teknoloji tabi ki çok iyi bir araçtır fakat, teknolojinin toplumsal sorumluluklarımızı yapmamıza engel olmasına, toplumla olan bağlarımızı koparmasına izin vermemeliyiz. Gençlerimiz çevresinde olan bitene ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığıyla bakmamalıdır. Teknoloji çağında büyüyen gençlerimiz yozlaşmayı  değil bilinçlenmeyi  tercih etmelidir.” ifadelerine yer verdi.

04

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B