Haberler

  • 01 Aralık 2014

Fizik Olimpiyatları Ödül Töreni Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığınca  Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde Fizik Olimpiyatları Ödül Töreni Gerçekleştirildi. 

Törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Amirov, Sivas Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Topbaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Fizik Olimpiyatları Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alper Billur,  fizik bilimi hakkında toplumda  farkındalık yaratmak için Fizik Olimpiyatlarının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, fiziğin çok önemli bir temel bilim dalı olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Billur, “Fizik gerçekten tarihin ilk başlangıcından itibaren günümüze kadar yaşantımızın her noktasında geçerli olan ve insanlığa büyük faydalar sağlayan, doğayı matematik ile açıklayan ve evreni anlamamızda yardımcı olan büyük bir bilim dalıdır.” dedi. 

Olimpiyat Komitesi Başkanı Yrd. Dr. Doç. Billur’un konuşmasının ardından olimpiyatlarda dereceye giren  Sivas Fen Lisesi öğrencilerine madalya ve teşekkür belgeleri  takdim edildi.

01

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B