Haberler

  • 03 Aralık 2014

Rektör Vekili Prof. Dr. Hizmetli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Programına Katıldı

Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen  3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık programına katıldı. 

Vali Alim Barut ve eşi Miyase Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Başsavcı Murat İrcal, Baro Başkanı Muharrem Eliş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, protokol üyeleri, kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldığı programda  Vali Barut, herkesin bir engelli adayı olduğunu ve  engellilere çözüm bulunmasının  öncelikli vazifeleri arasında yer aldığını söyledi. 

Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte “Engelsiz Film Festivali” projesi planladıklarını belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında engellilerin yaşam standartlarını daha iyi  hale getirmek adına çalışma yaptıklarını ifade etti. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Aykut  ise engelli vatandaşlar ve öğrencilerle ilgili  yaptıkları çalışmalar ve faaliyetlerden bahsederek, Dünya Engelliler Günü’nün kutladı. 

Programda bir konuşma yapan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği son sınıf öğrencisi görme engelli Hayri Yılmaz ise Cumhuriyet Üniversitesi’nde 38 engelli öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, engellilerin yaşantılarının kolaylaştırılması adına yapılan çalışmaların iyi durumda olduğunu söyledi. Yılmaz, kendini topluma faydalı bir birey olarak gördüğünü ifade ederek vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. 

Konuşmaların ardından engelli öğrencilerin hazırladığı sema ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. 

03

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B