• 11 Haziran 2010

Endoskopik Göğüs Cerrahisi Sempozyumu

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı tarafından Kültür Merkezinde Endoskopik Göğüs Cerrahisi  Sempozyumu  düzenlendi. Sempozyuma Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Türk Göğüs Cerrahisi  Derneği Başkanı Şevket  Kavukçu, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet  Şencan, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden  gelen Öğretim Üyeleri   katıldı. Törende konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Melih Kaptanoğlu, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek  sempozyumun  iyi  geçmesi temennisinde bulundu. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş,Sivas’ın tarihi, kültürel yapısı ve Cumhuriyetin dönemindeki yeri ve öneminden bahsetti. ,Sivas’ın  bilime önderlik ederek, şehir ve üniversitenin büyümesine katkı sağlayacağını ifade eden  Rektör Dökmetaş, Üniversitemizde yapılan bilimsel kongrelerin önemli olduğunu vurgulayarak, Sempozyuma  katkı sağlayan ve emeği geçenlere teşekkür  etti. Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Başkanı Prof.Dr.Şevket Kavukçu ise, Dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek, dernek olarak yılda bir kongreler yaptıklarını,aradaki geçen zamanda sempozyumların olduğunu ifade  etti. Prof.Dr. Kavukçu, Sempoyumu düzenleyenlere teşekkür ederek sempozyumun başarılı bir şekilde geçmesi dileklerinde  bulundu.Toplam beş oturumdan oluşan sempozyumda Prof.Dr.Demet Karnak tarafından “II.Akciğer Kanserlerinde Endoskopik Tedavi” adlı konferans verildi.

Haziran

2010