Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından “Marka Şehir Olma Yolunda Sivas” konulu konferans gerçekleştirildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı -Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı fakültenin konferans salonunda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Arklan, TSO Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Samir Arifer, Çilhan Özkaya ve Mustafa Korkmaz ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, kapalı ekonomi sistemine sahip olan toplumlar ile serbest ekonomiye sahip toplumların refah düzeyinin aynı olmadığını dile getirerek, Türkiye’nin özellikle 1990’lı yıllardan sonra serbest piyasa ekonomisine geçiş yaptığını anımsattı. Dekan Prof. Dr. Erol sözlerinin devamında Türkiye’nin 2014 yılına gelince markalaşmanın önemini fark ettiğini kaydederek “Marka olmadan ne bir toplumun ne bir kentin kendi nüfusunun refah düzeyini yükseltmesi mümkün değil” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli Sivas’ın marka şehir olması yolunda Üniversitemizin gereken desteği vereceğini kaydederek “Bu konferans üniversite-şehir işbirliği açısından oldukça önemli. Sayın Başkanımız her zaman Sivas’ın değerlerini ön plana çıkarıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise konuşmasında “Marka Şehir Olma Yolunda Sivas” konulu sunumuna markanın tanımını yaparak başladı. Marka olmadan gelişme olmayacağının altını çizen ve Sivas’ı tarihte olduğu gibi Türkiye ekonomisinde ilk onun içerisinde yeniden görmek için markalaşmanın önemine dikkat çeken Yıldırım “Sivas’ı marka yapacak çok değeri var. Divriği Ulu Camii, kaplıcalarımız, Sivas köftesi, 4 Eylül Kongresi, Sivasspor, medreseler, Cumhuriyet Üniversitesi gibi marka değerlerimiz var. Biz bu değerlerimizin markalaşması için çaba harcıyoruz. Örneğin Divriği Ulu Cami’nin herkes tarafından tanınması için talep olması halinde buraya ücretsiz ulaşım sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Şirketlerin markalarıyla yarıştığı gibi şehirlerin de markalarıyla rekabet ettiğini belirten Yıldırım, Marka Şehir Sivas Projesi’ni hayata geçirdiklerini kaydetti.
Yıldırım konuşmasının devamında Sivas’ın tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatarak şunları söyledi:
“Sivas Türkiye’nin merkezindedir. Türkiye’nin sağlam iradesidir. Her zaman ülkesine sahip çıkan bir konumdadır. Ama bunları ekonomiye de yansıtmak için bizlere önemli görevler düşüyor. Sivas’ı marka şehir yapmalıyız. Çünkü Sivas gelişirse ülke gelişir.”
Soru-cevap şeklinde devam eden konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, günün anısına Yıldırım’a plaket takdim etti.
Kasım
2014