Haberler

  • 26 Kasım 2014

Rektörümüz DASK Anadolu Buluşmaları Paneline Katıldı

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Anadolu Buluşmaları paneline katıldı.   

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Vali Âlim Barut, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Vekili Naci Süha, DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, Cumhuriyet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpagut Şenel, il müdürleri, öğretim elemanları ve çok sayıda üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Panelde konuşan Vali Barut, deprem gelmeden insanların buna hazır olmaları gerektiğine dikkat çekerek, “Deprem doğrudan öldürmez, yapılar aracılığı ile öldürür. Yapı alışkanlığımızı değiştirme​miz lazım. Tedbir almayı da değiştirme​k gerekir. Şehir nüfusları yoğunlaştı. Artık devletin yanında kişilere de görev düşüyor. İmarda ki yoğun yapılaşma alışkanlığının da azalması gerekir. Afete hep birlikte hazırlanma​mız lazım.” ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise konuşmasında deprem için tedbir alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Allah ülkemize böyle felaketler vermesin. Sivas’ta bazı ilçelerin deprem riski olduğu söylendi doğrudur. Üniversitemiz Jeoloji Bölümü tarafından risk taşıyan bölgeler veriler halinde toplanıyor ve anından bunlar AFAD merkezine iletiliyor. Böyle bir siteme sahibiz. Ben bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür eder, panelin başarılı geçmesini temenni ederim.” şeklinde konuştu. 

Belediye Başkan Vekili Naci Süha ise depremin bir gerçek olduğunu vurgulayarak depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğine dikkat çekti. Depremlerin değil binalar öldürdüğünü söyleyen Başkan Vekili Süha, can kayıplarını insanların azaltabileceğini vurguladı. 

DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar ise konuşmasında dünyada depremlerin olmaması temennisinde bulunarak  “Depremlerle yasamayı öğrenmek lazım ama tedbirleri de elden bırakmamak gerek.” diyerek DASK’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Ardından başkanlığını Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Noyan Doğan’ın yaptığı panelde TSO Başkanı Osman Yıldırım, DASK Koordinatörü İsmet Güngör, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Kadıoğlu sunumlarını gerçekleştirdi.

 

26

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B