• 25 Kasım 2014

Kadına Yönelik Şiddet Paneli Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrencileri Kulübü (CÜHEK) tarafından Kadına Yönelik Şiddet Paneli düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Vali Alim Barut’un eşi Miyase Barut, Başsavcı Murat İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık eşi Leman Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul eşi Mukaddes Erkul, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fikret Ergüngör, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık kadına şiddetin ahlaki, sosyolojik, hukuki, siyasi yönlerinin olduğunu ifade ederek, panelin farkındalık yaratmaya vesile olmasını temenni etti ve  CÜHEK öğrencileri başta olmak üzere panelistlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Sağlık Bilimleri Dekan Vekili Prof. Dr. Fikret Ergüngör ise fakülte hakkında bilgiler vererek, panelde emeği geçenlere teşekkür etti.

CÜHEK Koordinatörü Yrd. Dr. Nilüfer Tuğut ise kadına yönelik  şiddetle ilgili  Türkiye ve Sivas’taki verilerden örnekler vererek, Sivas’ın kadına yönelik şiddette 48. sırada olduğunu vurguladı. Panelin kadınlar ve kadın haklarına yönelik öneminden bahseden Yrd. Doç. Dr. Tuğut emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından mini bir konser verildi. CÜHEK öğrencilerinin kadına yönelik şiddetini anlatan tiyatro gösterilerinin ardından  başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Gölbaşı’nın yaptığı panelde Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Tel ‘Psikososyal Boyutları İle Kadına Yönelik Şiddet’, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen Kulakaç Şiddetten Etkilenmemek Elde mi? İyileşmek Mümkünken mü?’, Sivas Barosu Avukatlarından  Naci Muslu ise ‘Yasal Boyutları İle Kadına Yönelik Şiddet’ adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin panelistlere sorularının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ergüngör, CÜHEK Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuğut tarafından  panelistlere günün anısına plaket takdim edildi.

Kasım