Haberler

  • 25 Kasım 2014

Hollanda'da Göç Paneli Düzenlendi.

Hollanda’ya Türk Göçü’nün 50. Yılı münasebetiyle Hollanda Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Göç Paneli’ne Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Demirel panelist olarak katıldılar. 

Panele Rotterdam Başkonsolosu Toğan Oral, Rotterdam Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Malkoç, Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonunu temsilen Metin Çift, Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil ve din görevlileri ile Hollanda’da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı dinleyici olarak  katıldı.

Hollanda’nın Rotterdam ve Deventer şehirlerinde düzenlenen ve Başkanlığını Lahey Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Ünver’in yaptığı panelde göçün tarihi, siyasi, sosyolojik, psikolojik ve ekonomik etkileri üzerinde duruldu. Türk göçmenlerinin sorunları ve çözüm önerileri,  panelistler ve panele dinleyici olarak katılanlar tarafından karşılıklı diyaloglarla dile getirildi. Hollanda’da ki Türk varlığının bundan sonraki süreçte nasıl sağlıklı devam edeceğine yönelik stratejiler üzerinde konuşuldu.  Göçün sadece tarihsel olarak değil, edebiyat alanında da izler bıraktığını belirten konuşmacılar Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunlarına dikkat çektiler. Panelin ardından Lahey Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Ünver konuşmacılara teşekkür etti.

Panel Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşları tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

 

25

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B