Haberler

  • 24 Kasım 2014

'Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi' Kursu Düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde Ebelik Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik olarak Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile 12 -14 Kasım 2014 tarihleri arasında hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla, “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi” kursu  töreni düzenlendi. 

Açılışa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Fikret Ergüngör, Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, Sivas Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Tülay Varalan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şerife Karagözoğlu, Yrd. Doç. Dr. Uğur Tutar, Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Duran, Sivas Halk Sağlığı Şube Müdürü Ebru Aktaş, Ebelik Bölümü öğretim elemanları ile  kursiyerler katıldı. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Fikret Ergüngör açılışta yaptığı konuşmada; ebelik öğrencilerinin almış olduğu kursun aile ve toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekerek, öğrencilere mezuniyetleri öncesinde böyle bir kursun verilmiş olmasının önemli  olduğunu vurguladı. 

Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam ise; verilen eğitimin önemine değinerek, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün konuyla ilgili faaliyet alanlarını ve işbirliği faaliyetlerini önemsediğini vurguladı. 

Kurs Koordinatörü Arş. Gör. Dr. Z. Burcu Yurtsal açılışta yaptığı konuşmada; bütün bebekler ve çocukların, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahip olduğunu belirterek, emzirmenin bu hakkı sağlayan en ideal yöntem olduğunu vurguladı. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından itibaren UNICEF işbirliğinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programının yürütüldüğünü ifade eden Yurtsal, eğitimin ebelik bölümü öğrencilerinin gerçekleştirecekleri uygulamalar üzerindeki etkisine değindi. 

Konuşmalarının ardından, Dekan Vekili Prof. Dr. Ergüngör tarafından kurs eğiticilerine Teşekkür Belgeleri takdim edildi. 

24

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B