Haberler

  • 20 Kasım 2014

'Gazeteciliğe Giriş' Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak üzere Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Aydın Deliktaş’ın katılımlarıyla “Gazeteciliğe Giriş” konulu söyleşi gerçekleştirildi. 

Fakültenin konferans salonundaki söyleşiyi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Vakıf Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Arklan, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mustafa Yüksel, medya kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri  ve öğrenciler takip etti. 

Söyleşi öncesinde açılış konuşması yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu tarz etkinlikleri gerçekleştireceklerini belirterek bu konuda kendilerine destekte bulunan gazetecilere teşekkür etti.  Her mesleğin kendisine göre tekniği, teorisi ve etiği olduğuna vurgu yapan Dekan Erol, “Bu üç kavramın herhangi birinin uygulanmasında aksaklık olursa problemler yaşanır.  Ancak bunlardan daha da önemlisi gazetecilerin topluma katkılarıdır. Gazetecilerin ülkeye tek katkısı vatandaşların bilgilendirilmesi değildir. Gazeteciler toplumda ortak kültürün oluşmasında ve demokrasinin gelişmesi konusunda da önemli bir rol üstlenirler. Özgür medya yoksa demokrasi de gelişemez” dedi. 

Dekan Erol’un konuşmasının ardından söz alan Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, mesleğe girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, dünya ve Türkiye'de ulusal ve yerel basının önemine değindi. Meslekli-alaylı ayrımı tartışmalarına da değinen Çağlayan, kendini geliştiren iletişim fakültesi mezunlarına hatta öğrencilerine kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti. 

Çağlayan son olarak gazeteciliğin ulvi ve kutsal bir meslek olduğunun altını çizerek “Bazı meslek erbaplarını başka işlerde görürsünüz. Ama gazeteci gerekirse açlık sınırının altında yaşar ama başka iş yapmaz. Gazeteci mesleğine âşıktır. Gazeteci mesleğiyle evlidir” ifadelerine yer verdi. 

Daha sonra söz alan Sivas Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Aydın Deliktaş ise mesleğin daha çok usta çırak ilişkisiyle yapıldığını ifade ederek, iletişim fakültesi mezunlarının kendilerini yetiştirmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.  Mesleğe başlamaya hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Deliktaş “Gazeteci olarak dilinize yani Türkçe’ye hakim olacaksınız. Bir virgülü nereye koyacağınız bile çok önemlidir. Bir haberi izlerken ya da okurken gözünüzde o haberin oluşum aşamasını canlandırın. Çok konuşmak yerine çok dinleyin” dedi. Deliktaş sözlerinin devamında batılı ülkelerde gazeteciliğin bir meslek olarak yapılabilmesi için iletişim fakültesi diplomasına ihtiyaç duyulduğunu ve Türkiye’de de AB’ye uyum yasaları çerçevesinde bu yönde çalışmalar yapıldığını anlattı. Bu yasalar yürürlüğü girdiğinde iletişim fakültesi mezunlarının avantajlı duruma geçeceğini ve mesleklerine sahip çıkabileceğini kaydeden Deliktaş ancak yine de tek başına diplomanın yeterli olmadığını, bu mesleği yapmak isteyenlerin kendini her anlamda geliştirmesi gerektiğini vurguladı. 

Soru cevap şeklinde devam eden söyleşinin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Çağlayan ve Deliktaş'a teşekkür belgesi takdim etti. 

20

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B