Haberler

  • 15 Kasım 2014

Üniversitemizde Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde toplu açılış  ve temel atma töreni gerçekleştirildi

Açılışa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Vali Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Murat İrcal, Baro Başkanı Muharrem Eliş, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, çeşitli bakanlıklardan müsteşar yardımcıları, genel müdürler ve daire başkanları, eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Musa Demirci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, Yurtpark Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Köksal ile Yurtpark Yönetim Kurulu Üyeleri, hayırsever Sevim Özduman, Sivaslı iş adamları, il müdürleri, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul, meslek yüksek okulu müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, “Bugün, hayırlı bir iş için buradayız, üniversitemizin ihtiyacı olan bazı tesislerin açılışını yapacağız, bazı tesislerin de temelini atacağız.” dedi. En büyük değerin insan varlığımız, beşeri sermayemiz olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz sözlerine “Biz bugün beşeri sermayemizle dünyada 16 veya 17’nci ülkeyiz. Bizde petrol yok, altın yok, doğalgaz kaynakları yok ama bu beşeri sermayemiz var bu beşeri sermayenin işleneceği, değerleneceği ve çok yüksek katma değerli ürünler üreteceği insanların yetiştireceği üretime de en yakın halkası üniversitelerdir. Biz üniversiteleri hem beşeri sermayenin güçlendirileceği, hem de yüksek katma değerli ürünler üretecek beyinlerin buralardan yetiştirildikleri yerler olarak görüyoruz. İnşallah toplumu böylece daha ileriye taşıyacağız. ” şeklinde devam etti. 2023’te kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar yapmak istediklerini belirten Bakan Yılmaz bunun ancak beşeri sermayenin güçlü olmasıyla sağlanabileceğini, beşeri sermayeyi güçlendirmek için daha fazla eğitim vermek gerektiğini söyledi. Yapılacak tesislerin eğitim kalitesini artıracağını ifade eden Bakan Yılmaz “Bu tesisler, hem öğrencilerimizin hem de öğretim üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak, daha rahat şekilde çalışmalarını sağlayacaktır. Gerek açılışını yapacağımız gerekse temelini atacağımız tesislerin hayırlı olmasını diliyor, başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Alim Barut ise üniversitemize yapılan yatırımların geleceği aydınlatacak yatırımlar olduğuna dikkat çekerek, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki şu an üniversitemizde okuyan öğrencilere gıpta ile bakıyorum. Çünkü bizim eğitim aldığımız dönemde bu kadar imkân yoktu. Günümüzde eğitim gören öğrencilerimiz çok daha fazla imkâna sahip. Bu tür yatırımlarla önümüzü açmış oluyoruz çünkü insanların eğitim almasına vesile olacak tesisler yapıyoruz. Devletimize ve bu tesislerin yapımına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan da “Üniversiteler sadece diploma veren kurumlar değildir. Üniversitelerimiz bizim için çok önemlidir. Bir toplumun gelişmesi ve teknolojik anlamda ilerlemesi için gerekli kurumlardır. Biz de elimizden geldiğince Cumhuriyet Üniversitesine yardım etmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise konuşmasında Sivas’ın medreseler şehri olduğunu ifade ederek, Şifaiye ve Gök Medrese’nin devamı olarak Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte bu görevi Cumhuriyet Üniversitesi’nin devraldığını, bugün 49.000 öğrenciye ulaşan Cumhuriyet Üniversitesi’nin bölgesinde önemli eğitim kurumlarından birisi olduğunu vurguladı. Üniversitelerin sayıca büyümesinin haricinde kalite olarak da büyümesi gerektiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık açılışı yapılacak binalar hakkında da bilgiler verdi. İlk olarak Merkezi Ar-Ge Laboratuvarından bahseden Rektör Kocacık, “Ar-Ge diye ifade ettiğimiz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezimizin açılışını yapıyoruz. İnşallah kanser, mühendislik ve yenilenebilir enerji sistemleri ile ilgili araştırmalar ile içerisinde Aselsan’la işbirliği yaptığımız projelerin de yer alacağı, bölgenin en geniş ve en kapsamlı Ar-Ge binasına sahip olacağız.” dedi

Rektör Prof. Dr. Kocacık açılışı yapılacak olan yurt, tüp bebek merkezi ve ameliyathaneler hakkında da bilgiler vererek “Açılışını gerçekleştireceğimiz bir diğer binamız da Yurt Park AŞ. ve vakfımız ile beraber yaptığımız 1410 kişilik yurt binası. Yine şubat ayında 1265 kişilik yeni bir yurt binamızın açılışını da yapacağız inşallah. Göreve geldiğimiz zaman üniversitemizde eksik olan hususları tespit etmiştik ve bunların üzerinde çalışmaya başlamıştık. Bu tespitlerimizde ameliyathanelerimizin baştan aşağı yenilenmesi gerektiğine karar verdik. Bugün 5 yeni ameliyathane de tam donanımlı olarak hizmete girecek, en gelişmiş teknik standartlarına sahip olarak hizmet verecek. Aynı şekilde Tokat-Sivas bölgesinde bulunmayan ve büyük bir eksiklik olan tüp bebek merkezinin de açılışını gerçekleştireceğiz. Kısacası bunların hepsi bizim programlarımızda var olan projelerin bir kısmıdır. Bunların yapımında katkısını eksik etmeyen başta devletimize, sayın bakanımıza, bürokratlarımıza, çok kıymetli hayırseverlerimize ve iş adamlarımıza, valimize, belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yurtpark Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Köksal da “Bugün burada açılışını yaptığımız ve temelini attığımız tesislerin kazandırılmasında katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Tüm binalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Hayırsever Sevim Özduman ise “Uzun süredir arzu ettiğim amacıma bugün kavuşmuş olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu mutluluğu yaşamamda vesile olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Vakıf Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Ertan Buyruk beye çabalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk da “Bugün 1410 kişilik yurdumuz ile ilkokulumuz, akabinde de yakın zamanda açmayı planladığımız 1265 kişilik yurdumuz üniversitemizin ve şehrimizin hizmetine sunulacaktır. Bu türlü hizmetlerin artması temennisiyle, katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından mini bir konser verildi.

Ardından törene katılanlar tarafından temsili olarak, Yurtpark 1410 kişilik öğrenci yurdu, İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (Merkezi Ar-Ge Laboratuvarı), İlahiyat Fakültesi Ek Binası, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı İlkokulu, Tüp Bebek Merkezi, Yenilenen Ameliyathane Salonları, Kapalı Halı Saha ve Otoparkların açılışı gerçekleştirilirken, Yurtpark 1265 Kişilik Öğrenci Yurdu, Rektörlük Ek Binası, Kapalı Spor Salonu ve Merkezi Kütüphane’nin temelleri atıldı. Daha sonra hayırsever Sevim Özduman ile Yurtpark AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Köksal’a ve Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a Üniversitemiz tarafından hazırlanan hediye ve plaketler takdim edilirken, Yurtpark AŞ tarafından da Bakan İsmet Yılmaz’a, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’a, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk’a ve Yapı İşleri Daire Başkanı Alptekin Yecel’e hediye ve plaketleri takdim edildi.

Toplu açılış ve temel atma töreninin ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler hayırsever iş adamı Mustafa Sarılar tarafından Üniversitemiz Kampüsünde yapımı devam eden Ethem Sarılar Cami ve yapımı tamamlanan Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı İlkokulu’nda incelemelerde bulundu.

15

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B