Haberler

  • 15 Kasım 2014

Üniversitemizde Briç Kulübü Kuruluyor

Zihin sporları kategorisinde olan,  dünya genelinde oynanan ve üniversitelerde yaygınlaşan Briç için Üniversitemizde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Sivas MYO Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar,  Leman Kocacık, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. 

CÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muhittin Sönmez, Türkiye Briç Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Dr. Aydemir Alaca  tarafından 2013-2014 yıllarında Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde 1. ve 2. sınıf öğrencilerine seçmeli ders olarak verilmeye başlanan Briç için Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’na müracaat edildiği ifade edildi. 

Bu kapsamda İl Temsilcisi Dr. Sönmez tarafından BESYO Kapalı Spor Salonu’nun da öğrenci ve personel için Briç dersleri verilmeye başlandı. Ayrıca 2015 yılında yapılması planlanan Üniversitelerarası Briç Turnuvası’na katılmak üzere kadın ve erkek takımlarının hazırlandığı vurgulandı. 

Toplantıda üniversitemiz bünyesinde öğrenci ve personelin faaliyet göstereceği bir Briç Kulübü’nün kurulması konusunda fikir birliğine varılırken, kulübün kurulma çalışmalarını yürütecek bir komisyon oluşturulduğu ifade edildi.

15

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B