Haberler

  • 14 Kasım 2014

Bakan Güllüce'nin Katılımıyla Üniversitemize 2250 Kişilik Öğrenci Yurdunun Temelleri Atıldı

Bir dizi programa katılmak üzere Sivas’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak 2250 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenine Vali Alim Barut, Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, M. Nursuna Memecan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Murat İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Bakan Danışmanı İbrahim Acar, Bakanlık Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayahan, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdem Kayapınar, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış, Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Kredi Yurtlar Sivas İl Müdürü Orhan Önem, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce temel atma töreninde yaptığı konuşmada yapılacak yurdun özelliklerinden bahsederek “Engelsiz bir yurt. Bakanlık olarak engelsiz bina yapılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Büyük Türkiye’nin  nerelere geldiği konusunda çok güzel bir örnek, bir odada 10- 15 yatak vardı,  ama şimdi görüyorum ki yurttaki odalarımız birer, ikişer kişilik. Bunlar hep bu ülkenin geliştiğini ve kalkındığını gösteriyor.” dedi.

Bakan Güllüce konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sivas’ta 1200’lü yıllardan beri üniversiteler mevcut. Cumhuriyet Üniversitesi, bu üniversitelerin devamıdır. Dünyaya şu şekilde seslenmek istiyorum; İki kıtanın keşfedilmesinden 300 sene evvel Sivas’ta üniversite vardı. Cumhuriyet Üniversitesi’nin böyle bir geçmişi var. Bu üniversitede nasıl çok kaliteli, değerli akademisyenlerimiz varsa aynı şekilde devletin imkanlarına imkan, bilimine bilim, irfanına irfan katacak öğrencilerimizin mezun olacağına, tarihe olan borçlarından dolayı inanıyorum."

Törende Bakan Güllüce,  yüklenici firma yetkilisinden yurtların 2016 yılında tamamlanmasının sözünü alarak, yurdun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Vali Alim Barut ise Sivas’ın yapılan yatırımlarla yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirterek, “Yatırımcılara imkan sunulan bir bölgedeyiz. Bu sebeple tarımda, ticarette, sanayide özellikle de raylı sistem ve hızlı tren ile ilgili altyapıda yatırımcıları beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bizler bir anlamda eğitime yatırım yaparak, gençlerin kaliteli eğitim almalarını sağlayarak, geleceğimize yatırım yaptığımızı belirtmek istiyorum. Yurtlarımızın Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesi için hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.

Milletvekili Ali Turan da “Sivas’a yapılan tüm yatırımlar ananızın ak sütü gibi helalinizdir. Öğrenci sayımız artıyor, 50 bin öğrenci kapasitesine yaklaşmış bulunuyoruz. Yurdumuzun Sivas’a, öğrencilerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Milletvekili Hilmi Bilgin ise konuşmasında “Sivas’ta yurt ihtiyacımız var. Üniversitemiz hızla büyüyor. İnşallah daha da büyüyerek medreseler şehrinden üniversiteler şehri Sivas’a adım atacağız. Bugün 6500 kişilik yurt kapasitemiz var. İnşallah bu yurtta hizmete girdiği zaman üniversite öğrencilerimizin barınabileceği yurt konusunda bir rahatlama olacak. Üniversitemiz sadece merkezde büyümüyor. İlçelerde de yurt yapımları devam ediyor. Bu noktada katkı sağlayan, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Nursuna Memecan ise Cumhuriyet Üniversitesi’nin  Sivas’ın en önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Sivas’ta tarihi ve kültürel birçok değerimiz var ama Sivas’ı ileriye taşıyacak en önemli değerlerden bir tanesi Cumhuriyet Üniversitesi’dir. Cumhuriyet Üniversitesi, sadece akademik çalışmalarıyla değil, Sivas’ın sosyal hayatına, ekonomik hayatına, sanayicilerle ve tarım konusunda yaptıkları çalışmalarla çok ciddi katkılarda bulunuyor. Üniversitelere yapılan yurtların son derece konforlu olması gerektiğini düşünüyorum. Bugün temelini attığımız yurtta yüksek kalite ve konfora sahip olacaktır. Temelini attığımız yurdunda hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas’a yapılan ve yapılacak projelerden bahsederek yurdun Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Bugün yaklaşık 49 bin öğrencisiyle büyük bir gelişmiş bölge üniversitesi haline gelmiş bulunuyoruz. Bu 49 bin öğrencinin yüzde 67’sinin Sivas dışından olduğu hesap edilirse öncelikli sorunlarımızın başında barınma probleminin geldiğini hepimiz tahmin edebiliriz. Şu anda mevcut yurtlarımızın kapasitesi 4 bin 100 civarında. Özel yurtlarımızla beraber 4500. Kısa bir zaman önce 1400 kişilik vakıf Yurtparkı hizmete açtık. Şubat ayında da bir o kadar kapasiteli vakıf yurdunu hizmete açacağız. Bugün 2250 kişilik öğrenci yurdunun temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu yurt da bittiğinde 10 bin kişilik bir kapasiteye ulaşmış bulunacağız. Başta bugün temelini atacak olduğumuz yurt olmak üzere üniversitemizle ilgili her konuda yardım ve gayretlerini esirgemeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı eski Müsteşarı Sayın Habib Soluk beye hepinizin huzurunda teşekkür ederim. Temelini attığımız öğrenci yurdunun üniversitemize, öğrencilerimize, şehrimize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah, gelecekte bu yurtların daha da gelişmişini birlikte görmek nasip olur. Emeği geçen ve geçecek olanlara şimdiden teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Yapılan konuşmaların ardından 2250 kişilik yurdun temeli, Bakan Güllüce ve beraberindekiler tarafından atıldı.

Bakan Güllüce, 1400 Kişilik Öğrenci Yurdunu Ziyaret Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve beraberindekiler temel atma töreninin ardından Cumhuriyet Üniversitesi ile Yurtpark Firması tarafından Üniversitemiz yerleşkesine yapılan 1400 kişilik öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, CÜ Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk tarafından yurt girişinde karşılanan Bakan Güllüce ve beraberindekiler, yurt hakkında bilgi aldı.

Bakan Güllüce,  öğrenci yurdunu Cumhuriyet Üniversitesi’ne kazandıran ve emeği geçenlere teşekkür ederek, yurdun hayırlı olmasını diledi.

14

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B