Haberler

  • 13 Kasım 2014

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli 11. Birlik Aşuresine Katıldı

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen 11. Birlik Aşuresi programına Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Murat İrcal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Akyıldız, protokol üyeleri ile çok sayıda  vatandaşlar katıldı.

Aşure programında okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Vali Alim Barut yaptığı konuşmada  Sivas’ta görevde bulunduğu 9 aylık süre içerisinde oluşan manzaradan aldığı hazzı hiçbir yerde almadığını söyledi. Sivas'ta birliğin beraberlik ruhunun oluşmuş olduğunu belirten Vali Alim Barut; "Birliğin olduğu yerde huzur, refah ve geleceğe ümitle bakmak vardır. Burada oluşan manzara beni güzel duygulara itti." dedi.

Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Akyıldız ise, “Sivas'taki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz birlik aşuresinde tıpkı aşurenin tadı gibi bizlerde birlikteliğin kıvamını vermeye çalıştığımız bugün burada aşure olduk. Muharrem, Kerbela'da insan onuru ve  72 Ehlibeytin şehit edildikleri, Hz. İmam Hüseyin efendimizin anıldığı matem aydır. ”dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise aşurenin sevginin yoğun yaşandığı, umut ve coşkunun doruğa çıktığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günler olduğunu belirterek, Sivas’taki sivil toplum örgütleri olarak Muharrem ayı’nda birlik ve beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde 11 yıldır Birlik Aşuresi’ni yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın da Muharrem Ayı’nın önemine değinerek, bu ayda yaşanan hadiselerin ayrıştırıcı değil, birleştirici olması gerektiğini söyledi. Özaydın ayrıca toplumu ayırmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği üyeleri tarafından sema gösterileri yapıldı. Program İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Karayaka tarafından dua okunması ve birlik aşuresinin ikram edilmesi ile son buldu.

13

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B