Haberler

  • 10 Kasım 2014

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Üniversitemizde Saygıyla Anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde Üniversitemiz tarafından ‘Atatürk'ü Anma’ programı gerçekleştirildi.

Rektörlük önünden Kültür Merkezi’ne yapılan  ‘Saygı Yürüyüşü’ ile başlayan anma programı Kültür Merkezi’nde belgesel gösterimi, panel ve mini konserle devam etti.  Programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, fakülte dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri, rektörlük idari yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Atatürk Belgeseli’ izlendi.

Ardından program Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Okutman Ergün Tarıkahya’nın verdiği “Mustafa Kemal Atatürk Milli Birlik ve Beraberlik” adlı konferans ile devam etti. Tarıkahya Atatürk’ün vecizeleri ile milli birlik ve beraberliğin önemine değindi. Anayasamızdaki milli birlik ve beraberliğe ilişkin maddeler hakkında bilgi veren Tarıkahya sevgi, kardeşlik ve hoşgörünün milli birliğimizdeki önemi konularında açıklamalarda bulundu. Okutman Tarıkahya “Milli birliğin dayandığı unsurlar: toplumsal, tarihsel ve kültürel değerler; milliyetçilik, milli irade, milli kültür ve gelenekler, milli ülkü, milli tarih bilinci, milli ahlak, milli dil, milli bayrak ve milli marş, sosyal adalet ve laik devlet biçimidir.” ifadelerine yer verdi.  

Program daha sonra CÜ  Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından verilen Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar adlı konserle devam etti. Rektör Prof. Dr. Kocacık konserin ardından Okutman Ergün Tarıkahya’ya günün anısına gümüş kalemlik takdim ederken, konserden dolayı öğrencileri tebrik ederek teşekkür etti.

 

10

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B