Haberler

  • 07 Kasım 2014

'Foto Muhabirliği' Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “Foto Muhabirliği” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Fakülte Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Arklan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Foto Muhabiri Hasan Tüfekçi’nin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan programda Tüfekçi, mesleğinin inceliklerini anlatırken katılımcılarının sorularına da cevap verdi.

Uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Parlamento’da foto muhabirliği yapmasının yanı sıra  önemli toplumsal olaylarda da görev yaptığını ifade eden Tüfekçi, fotoğraflarını çekerken kurgu yapmayı sevmediğini ve kurgu yapılmasını da tasvip etmediğini kaydetti.

‘Foto muhabirleri çelik gibi olmalıdır’ diyen Tüfekçi, “Özellikle deprem, savaş ve benzeri toplumsal olaylarda foto muhabirinin birinci önceliği görevini yerine getirmektir. Bunları yaparken de oradaki insanların acılarını paylaşmayı bilmek gerekir” ifadelerine yer verdi.

Tüfekçi sözlerinin devamında bir foto muhabirinin fotoğraf çekerken sanat değil haber yaptığının, haber fotoğrafı ile de birilerine gerçeğin hikâyesinin anlatıldığının vurgusunu yaptı.

 

07

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B