Haberler

  • 06 Kasım 2014

Erteleme Nedir Adlı Konferans Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile CÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı işbirliği ile  CÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. R. Bilge Uzun Özer’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Erteleme Nedir, Neleri Neden, Ne Kadar Erteleriz, Ertelemenin Üstesinden Nasıl Gelebiliriz’ adlı konferans düzenlendi.

 

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Cirhinlioğlu, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatmagül Cirhinlioğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Yrd. Doç. Dr. R. Bilge Uzun Özer konferansta, başlanmayan bir işin bitmesi en zor olan iş olduğunu ifade ederek, iş okul ve yaşam dengesinde mutlu olunması, birçok sorumluluğun yerine getirilmesi, sağlık, erteleme nedir? Sonunda olabilecek huzursuzluğa rağmen planlanmış bir işin bilerek ve isteyerek daha sonraya bırakılması, yapılması gereken bir işin bilinçli olarak yapılmaması, öncelik düzeyi düşük  olan bir işin öncelik düzeyi yüksek olan bir işin yerine konulması gibi  konular hakkında bilgi verdi.

 

Yapılması ve yerine getirilmesi gereken işler, görev ya da sorumluluklar gibi konulara da değinen Yrd. Doç. Dr. R. Bilge Uzun Özer, “ İşler ‘o’ yada ‘bu’ sebepten dolayı başka bir zamana bırakılmamalıdır. Ertelemenin evrensel ve köklü bir geçmişe sahip  bir davranış olduğunu gösteren araştırmalar,  erteleme geçmişinin MÖ 800 yıllara kadar dayandığını ileri sürmektedir. Toplumun %85’inin erteleme davranışının yapıldığı günümüze, öğrenciler ise %52 oranında erteleme yapıyor. Erteleme sıklığı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Burada öğrencinin daha fazla olduğunu görüyoruz. Kısa dönemli haz sağlayan bu davranış; genellikle stres, başarısızlık veya organizasyon bozukluğudur.” İfadelerine yer verdi.

 

Konferansın ardından Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel tarafından konuşmacı Yrd. Doç. Dr. R. Bilge Uzun Özer’e günün anısına plaket takdim etti.

 

06

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B