Haberler

  • 03 Kasım 2014

İşaret Dili Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Sertifika Töreni Düzenlendi

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Gökkuşağı Engelliler ve Dostları Derneğinin işbirliğiyle gerçekleştirilen işaret dili kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, projeye katılarak eğitim alan kursiyerlere teşekkürlerini ileterek, bu kurs sayesinde kursiyerlerin ikinci bir dil öğrendiklerini belirtti.

Toplumun yaklaşık yüzde 12’sinin engelli olduğunu hatırlatan CÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Ahmet Mazlum ise, herkesin bir engelli adayı olduğunu ve sağlam bireylerin engellileri anlamak adına bu tür eğitimlere katılmaları gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan işaret dili eğitmeni Mustafa Epik, İşaret Dili Eğitim Merkezi’nin İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci olarak Sivas’ta açıldığını belirterek, kursiyerlere verilen eğitimlerden bahsetti.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü ise, işitme engellilerin dünyasına adım atmanın, verilen eğitimler sayesinde olacağının altını çizdi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, CÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum,  Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü, İşaret Dili Eğitmeni Mustafa Epik ve diğer ilgililer katıldı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Sami Aydın ve CÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi. 

03

Kasım

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B