Haberler

  • 31 Ekim 2014

Üniversitemizde TRT Ankara Radyosu Tarafından Hazırlanan 'Zamane' İsimli Canlı Radyo Programı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen canlı yayın programına, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Kubilay Gül, Atatürk İlkeleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Okutman Necip Günaydın ile Tıp Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden birer öğrenci canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Cumhuriyetin kuruluş aşamaları, bu süreçte Sivas’ın rolü ve öneminin bahsedildiği canlı yayın programında söz alan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kocacık, Cumhuriyetin 91. yıldönümünün öneminden bahsederek, üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da öğrencilerin neden Sivas’ı tercih etmeleri gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Osman Kubilay Gül ve Cumhuriyet Üniversitesi Okutmanı Necip Günaydın ise, Sivas Kongresinde alınan kararlardan ve Cumhuriyetin kuruluş sürecinden bahsettiler. Daha sonra bir konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut da Güzel Sanatlar Fakültesi hakkında bilgiler vererek, Atatürk’ün güzel sanatlar alanında büyük yenilikler yaptığını kaydetti. Programa konuşmacı olarak katılan öğrenciler ise, üniversitemizin öğrencilere sağladığı imkanlardan bahsederek, tarihi bir geçmişi olan Sivas’ta öğrenci olmanın güzelliklerinden söz ettiler.

TRT sanatçıları tarafından Aşık Veysel’e ait eserin de seslendirildiği programda, üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Hobi Geliştirme Tiyatro Topluluğu öğrencileri tarafından cumhuriyetin kuruluşunu anlatan temsili canlandırma yapıldı.

Canlı yayın programının ardından Rektör Kocacık, “Zamane” programı yapımcıları Melek Tanrıseven, Güler Nasif ve program sunucusu Selvi Karakoç’a günün anısına plaket takdim etti.

31

Ekim

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B