Haberler

  • 21 Ekim 2014

Üniversitemizde 'Hayatın Merkezi Camiler' İsimli Panel Düzenlendi.

 “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle  Cumhuriyet Üniversitesi  ile Sivas İl Müftülüğü işbirliği çerçevesinde “Hayatın Merkezi Camiler” isimli panel, üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Düzenlenen panele Vali Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve  öğretim üyeleri  ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardında  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Vali Alim Barut, camilerin birleştirici olduğunu belirterek, camilerin kutsallığının dışına çıkarılmaması gerektiğinin altını çizdi. Barut, “Camileri bir köşede bulunan; seyredilen, mimari mekânlar değil, tamamıyla günlük hayatın içinde ve çevreyle;  çevrenin problemleriyle meseleleriyle, günlük yaşamın  tamamıyla iç içe olan yerler olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Üniversite şehir işbirliği çerçevesinde müftülüğümüz ile birlikte “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  nedeniyle düzenlemiş olduğumuz bu panel,  bu haftanın öneminin öğrencilere anlatılması ve panelin güzel bir sonuca ulaşarak, din görevlilerinin ve  camilerin öneminin algılanmasında büyük bir katkı sağlamasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

 İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise, toplum olarak din görevlilerinin yaptığı işin önemsiz bir görevmiş gibi ve basit görüldüğünü, bu düşüncenin yanlış olduğunu söyledi.

Panele konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Tosun ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Nurullah Altaş;  ‘Yetişkinler Eğitimi ve Camiler, Gençlik ve Camiler, Asr-ı Saadette ve Günümüzde Camiler’ konuları hakkında katılımcıları bilgilendiler.

21

Ekim

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B