• 21 Ekim 2014

'Fuzuli'den Sezai KARAKOÇ'a Leyla İle Mecnun' Bir Demet Şiir Adlı Programı Düzenlendi

Üniversitemizin  kuruluşunun  40. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akkaya’nın sunduğu  şiir dinletisi  programına, Belediye başkan yardımcısı Ahmet Özaydın, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Yüksel , Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Fikret Ergüngör, Konservatuar Müdürü Doçent Erol Başara, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Şiir dinletisinin açılış konuşmalarını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan YÜKSEL, iki büyük şairin Fuzuli ve Sezai Karakoç’un şiirlerinde hayat bulan Leyla ile Mecnun hikâyesi, aşkın, aşığın ve sevgilinin hikâyesidir. Bu güzel hikâye ile bizleri kalbimizin derinliklerindeki süveydaya doğru bir yolculuğa çıkaracak olan değerli hocam Prof. Dr. Hüseyin Akkaya’yı Fuzuli’den Sezai Karakoç’a Leyla ile Mecnunun mecrasını şiirle bizlere aktaracaklar, öncelikle kendilerine daha sonrada bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi. Daha sonra Fuzuli ve Sezai Karakoç’tan şiirler sunan Prof. Dr. Hüseyin Akkaya’ya Dekan Prof. Dr. Hasan Yüksel tarafından plaket  takdim edildi.