• 03 Haziran 2010

"Ergenlik Psikolojisi ve Sınav Kaygısı"

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından "Ergenlik Psikolojisi ve Sınav Kaygısı" adlı konferans  düzenlendi. Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD Üyesi Doç.Dr.Nesim Kuğu ve Dr. Ayşegül Selcen Güler tarafından verilen seminerde gençlerin sınav Kaygıları,stresleri,ergenlik dönemleri ve gelişimleri anlatıldı.Dr. Ayşegül Selcen Güler,çocuklarda Biyolojik ve uyku düzeninde değişiklikler,geç yatma geç kalma durumları ve ergen gelişiminin  evreleri konularında bilgiler  verdi. Ergenliğini çok önemli bir geçiş dönemi olduğunu belirten Güler, zorla yapılan bir şey olmadığını ifade etti. Güler Ergen ve Okul’un, ilköğretim 5. Sınıfından geçiş, bütün sınıfa hakim olan ve bütün derslere giren “tek” öğretmenden her bir ders için değişen “çok” öğretmenli geçiş demek olduğunu vurguladı.

Haziran