Haberler

  • 21 Ekim 2014

Üniversitemizde 'İlahiyatçının Kimliği' İsimli Konferans Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından, üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda "İlahiyatçının Kimliği" isimli konferans düzenlendi. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan tarafından yapıldı. Sivas'ın din anlamında önemli bir şehir olduğunu belirten Prof. Dr. Erturhan, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevli olmanın da bu anlamda önem taşıdığını ifade etti.

Ardından sözü alan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İslam dinini yaşamanın kazancının sadece dünyevi olmadığını belirterek, uhrevi ortamda da bunun karşılığının alınacağına değindi. Prof. Dr. Akpınar, İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gördüğü dönemden bahsederek bu anlamda pişmanlık yaşamadığını söyledi. İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olmanın ayrıcalıklarından bahseden Prof. Dr. Akpınar, özeleştiri yapmanın oldukça önemli olduğuna değinerek, Müslümanın bir üst kimliği olduğunu sözlerine ekledi. Bütün kâinatın insan için yaratıldığını, insanın da Allah için yaşaması gerektiğini söyleyen Akpınar, insanların günah işlemesine Allah'ın razı olmadığını söyledi. İnsanın oldukça önemli olduğunu da söyleyen Akpınar, insanların din, dil, ırk ayrımı yapmaması gerektiğinin altını çizdi.

21

Ekim

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B