Haberler

  • 03 Ekim 2014

Üniversitemizde "KOSGEB Desteklerinin, Girişimciliğin ve Başarılı KOBİ'lerin Başarı Hikayeleri" İsimli Söyleşi Gerçekleştirildi

Bu sene altıncısı kutlanan Avrupa KOBİ haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik olarak "KOSGEB Desteklerinin, Girişimciliğin ve Başarılı KOBİ’lerin Başarı Hikayeleri" isimli söyleşi programı gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilen programa Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Kazım Görgülü, Yrd. Doç. Dr. Nazmi Otlu, Bilim ve Sanayi Teknolojiler İl Müdürü Tanzer Erdem, KOSGEB Sivas İl Müdürü Serhat Hoşcan ve Uzman Bahattin Ünal, Karpenel Yönetim Kurulu Başkanı Adem Tünel ve çok sayıda öğrencinin katıldığı. Programda, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının amacı, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programında dikkat edilecek hususlar, programına başvuru dönemi ve kimlerın başvurabıleceğı , e-başvurunun nasıl yapılacağı, Teknogirişim sermayesi desteği bütçe kalemlerinın neler olduğu, programın  süresi ve destek oranları  hakkında bilgiler verildi.

Programda Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan KOSGEB’in destekleri ve illerdeki teşkilatlanması hakkında açıklamalar yapıldı. Ayrıca Türkiye’nin son 3 yılda Avrupa KOBİ Haftası Etkinlikleri’nde 37 ülke arasında üst üste birinci olarak büyük bir rekora imza attığı belirtildi. Daha sonra programda Avrupa ülkeleri ile birlikte ülkemizde de KOBİ’lerin ve girişimcilerin, girişimciliğe ve proje üretmeye özendirmek amacıyla 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında KOBİ Haftası etkinlikleri yapıldığı kaydedildi. Program katılımcıların sorularının  cevaplandırılması ile son buldu. 

03

Ekim

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B