• 02 Ekim 2014

52 Anne ve Bebeği Ödüllendirildi

1-7 Ekim Emzirme Haftası ve Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Gebe Eğitim Merkezinde ikinci yaş günü kutlama programı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, CÜ Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ekber Şahin ile doğum yapan anneler ve bebekleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan  Yrd. Doç. Dr. Çağlar Yıldız, çocukların ilk 6 ayda anne sütüyle beslenmesinin önemine değindi. Daha sonra bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli de anne sütünün önemine değinerek bebekleri sütten kesmeme konusunda uyarılarda bulundu. Ardından söz alan kadın doğum hemşiresi Meral Karataş gebelikte beslenme doğuma hazırlık ve doğum konularında bilgiler verdi. Programın sonunda yeni doğum yapan 52 anneye plaket takdim edildi.