Haberler

  • 27 Eylül 2014

CÜ Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı Yapıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı 2014 yılı Mütevelli Heyeti toplantısı,  Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık başkanlığında gerçekleştirildi. Senato Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sayıştay Başsavcısı Ömer Duman, İş Adamı Veysel Dursun, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi İş Adamı Necaattin Çelik, CÜ Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, fakülte dekanları, yönetim kurulu üyeleri ile vakıf yönetimi katıldı.

Vakıf Başkanı Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından  toplantı gündem maddeleri okunarak divan başkanlığına mütevelli heyeti üyelerinden Avukat Naci Muslu seçilmesi ile devam edildi.

 CÜ Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Buyruk vakfın amacından bahsederek, burs ve teşvikler, Bilim Aktif A.Ş bünyesindeki faaliyetler, vakıf arazileri üzerinde planlanmış olan öğrenci yurtları ile vakıf işletmesi, Sivas Aktif Eğitim Anonim Şirketi, Bilim Aktif Medikal Limited Şirketi, burs ve teşvikler gibi birçok alanda bilgiler verdi.

Prof. Dr. Buyruk, CÜ Vakfı bünyesinde yapımı devam eden ve tamamlanan alanlar ve inşaat çalışmalarından bahsederek, “Merkezi depomuz, mevcut yerinin hijyen şartlarına ve yol güzergahına uygun olmamasından dolayı Konukevi binasının alt kısmına yeni depo inşa edilerek taşındı, yeni depomuza soğuk hava sistemi kuruldu, merkezi depo, market ve kantinlerimizde ürün kabul ve sevkiyat işlemlerinin tamamı, otomasyon programımız üzerinden online olarak yürütülmeye başlandı. Medikal kantinimiz raflar ve etiket sistemi ile yeni bir görünüme kavuşturuldu. Merkezi büfe modern dizaynı ile öğrencilerimizin hizmetine sunuldu, Ora Cafe’de alt yapı, dekorasyon ve peyzaj çalışmaları yapıldı. bünyemizde bulunan internet, otomasyon ve kamera altyapımız yenilenerek daha güvenli ve hızlı bir yapıya kavuşturuldu” şeklinde konuştu.

Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Buyruk Vakıf Market’in Üniversitemiz öğrenci ve çalışanlarının tüm ihtiyaçlarını kampüs içerisinde karşıladığını belirterek, “Kampüs içerisine tatlı su çeşmesi yapıldı yine kampüs içerisinde ve kantinlerde reklam çalışmalarına önem verildi. Kreşimizin giriş kapısı yenilenerek ilköğretim okulumuzda tuvalet ve lavabolar onarıldı, dolaplar, sıralar ve perdeler yenilendi. Yeni ilkokul binamızın yapımı da devam etmektedir. CÜ Vakfı Okulları’nın tamamında altyapı iyileştirilmesi kamera, güvenlik, ses sistemi, telefon santrali ve kablosuz haberleşme ağı kuruldu, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları tek bir portal üzerinde birleştirildi. Vakıf Market online alışveriş hizmeti vermeye devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Buyruk ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı  ile Yurtpark AŞ. tarafından Üniversitemiz yerleşkesi Vakıf Çarşısı yanında yapımı tamamlanan ve öğrenci kabulüne başlanan 1400 kişilik öğrenci yurdu ile CÜ Vakfı Okulları bölgesine yapımı devam eden yeni yurt binası  hakkında da bilgiler verdi.

Toplantıda Sayıştay Başsavcısı Ömer Duman, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kartal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Metin Erol, Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. M. Zahir Bakıcı, İş Adamları Veysel Dursun ve Necaattin Çelik vakfın daha verimli çalışabilmesi ve öğrencilere verilecek bursların arttırılmasına yönelik görüş ve dileklerini bildirdiler.

İş Adamı Veysel Dursun tarafından, Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda öğrenim gören öğrencilerin CÜ Vakfı kapsamında burslarının Zara Sanayici İş Adamları Derneği (ZASİAD) tarafından karşılanabileceği müjdesini verdi.

Toplantıda ayrıca bundan sonra yapılacak CÜ Vakfı mütevelli heyet kurul toplantılarına, yapılması planlanan tüm faaliyetlerin denetlenmesi adına bilgilendirme heyeti oluşturulmasına karar verildi. Mütevelli heyeti tarafından Avukat Naci Muslu,  İİBF Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kartal ve İş Adamı Necaattin Çelik bilgilendirme heyetine seçildiler.

 

 

 

 

27

Eylül

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B