• 25 Eylül 2014

Üniversitemizde 'Lisans Öğrencileri İçin Üniversiteye Uyum Programı' Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama Araştırma Merkezi ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Üniversitemize yeni başlayan öğrenciler için “Lisans Öğrencileri İçin Üniversiteye Uyum Programı” adlı konferans düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen CÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Edebiyat Fakültesi  Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Cirhinlioğlu tarafından verilen konferansa Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Prof. Dr. Cinhirlioğlu, üniversite hayatının yeni bir hayat olduğunu belirterek, öğrencilere sevdikleri veya sevebilecekleri bölümde üniversite hayatlarını tamamlamaları önerisinde bulundu. Çalışma hayatında bireyin sevdiği işi yapmasının oldukça önemli olduğuna vurgusunu yapan Prof. Dr. Cirhinlioğlu, üniversitelerin temel amacının meslek kazandırmak değil, bilgi üretmek olduğunun altını çizdi.

Eylül