Haberler

  • 24 Eylül 2014

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, Ahilik Haftası Etkinliklerine Katıldı

Sivas’ta “Ahilik Kültürü Haftası” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklere Vali Âlim Barut, Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, protokol üyeleri ile esnaflar katıldı.

Mehter takımı konseriyle  devam eden  etkinliklerde konuşan Vali Barut, Ahilik Kültürü’nün önemine değindi. Ahilik ilkelerinin tüm toplum tarafından benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Barut, "Ahilik günümüzde de yaşatılması gereken bir müessese. Ahilik felsefesini almamız ve günümüz şartlarına uygulamamız lazım" dedi. Vali Barut, tüm ahilerin Ahilik Haftasını kutladı.

Belediye Başkanı Aydın ise Ahilik Kültürü’nün ecdadın yaşam tarzını yansıttığını söyledi.

SESOB Başkanı Köksal da ahiliğin kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde topladığını belirterek, "Ahilik, toplumda yaşayan herkesi birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, dost edindiren ve dayanışma kurulmasına sağlayan bir olgudur“  ifadelerine yer verdi.

 

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Vali Barut'a "yılın ahilik onur ödülü" verildi. Barut ve "Yılın Ahisi" seçilen esnaf Muharrem Ercins'e ahilik kaftanı giydirildi.

Daha sonra çeşitli meslek gruplarından seçilen esnaflara ahilik yemini ettirildi.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından şet kuşatma töreninin de sergilendiği etkinlikte, ahilik pilavı ve ayran ikram edildi.

24

Eylül

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B