Haberler

  • 08 Eylül 2014

Üniversitemiz Sivas Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda Büyük İlgi Gördü

04-07 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sivas Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Üniversitemiz Sivas MYO, Cumhuriyet Teknokent, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Veteriner Fakültesi ve Gıda Mühendisliği Bölümleri tarafından yürütülen projelerin tanıtılmasıyla  temsil edildi.

Fuarda Sivas MYO bünyesinde yürütülen 6 adet projeye yer verildi. Projelerden 2 tanesi TÜBİTAK, 2 tanesi CÜBAP, 1 tanesi AB ve 1 tanesi ise Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında CÜ Teknokent üzerinden MARKA-Seracılık A.Ş.’ye aittir.

Çiftçilerin ihtiyaç duydukları yüksek verimli, kaliteli, soğuğa ve kurağa dayanıklı olan 2 adet ekmeklik buğday çeşit adayı, hayvancılık açısından kaba yem kaynağı ihtiyacının karşılanmasında bölgemiz koşullarında kışlık yetiştiriciliği yapılabilecek ve bir yılda iki ürün alma şansını sağlayabilecek olan 3 adet yem bezelyesi çeşit adayı, yine bölgemiz koşullarında vejetasyon süresi içerisinde bir yılda 4 biçim verebilen yüksek verim ve kalite özelliklerine sahip 4 adet yonca çeşidi, arıcılık faaliyetlerinin önemli olduğu ilimizde bal verimini ve kalitesini artıran ve çiçeklenme periyodu uzun bol miktarda polen üretebilen 1 adet arı otu çeşidi bölgemiz çiftçilerine ve ilgililere tanıtıldı.

Sivas MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ile MARKA-Seracılık A.Ş. arasında Üniversitesi-Sanayi işbirliği kapsamında, Cumhuriyet-TEKNOKENT aracılığı ile yürütülecek  ‘Sivas İli Koşullarında Örtü Altı Yetiştiriciliğinde Jeotermal Enerjinin Kullanılabilirliğinin Araştırılması’ projesi kapsamında kurulan mini Ar-Ge serasında topraksız tarım tekniklerine göre üretimi yapılan fideler standımızda sergilendi.

CÜ Veteriner Fakültesi ise Kangal Köpeği Araştırma ve Yetiştirme Merkezi’nde yetiştirilen Kangal köpek yavrularının tanıtımı ve Veteriner Fakültesi tanıtım broşürleriyle standımıza katkıda bulundu.

CÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ise broşür ve sunumlar eşliğinde “Kurt Üzümü”  projesi başta olmak üzere diğer projelerinin tanıtımına yer verdi.

Ayrıca stantta yer alan Selçuklu Veteriner Ltd. Şti.’nin TÜBİTAK destekli olarak CÜ Teknokent bünyesinde hayvanlarda mide yıkama sondası projesini başarıyla tamamladığı ve ürün satışına başlanıldığı ifade edildi. Ürünün Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından tescillendiği,  ikinci proje olarak ise TPE’den onaylı “Sığır Yatırma Beşiği” üretiminin de gerçekleştirildiği ifade edildi:

Rektör Kocacık Üniversitemiz Standını Ziyaret Etti

Sivas Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda bulunan Üniversitemiz standını ve diğer stantları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, çalışmalar hakkında yetkilerden bilgi aldı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

08

Eylül

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B