Haberler

  • 04 Eylül 2014

Rektörümüz Sivas Kongresi'nin 95'inci Yıldönümü Törenlerine Katıldı

Sivas Kongresi'nin 95'inci Yıldönümü törenlerle kutlandı. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Başkanı Cemil Çiçek, Vali Âlim Barut, Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin, Malik Ejder Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral F. Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Murat İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcıları Mustafa Aydın, Salih Ayhan, Ömer Kalaylı, Vefa Kaya ile çok sayıda davetliler katıldı.

Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törenlerde daha sonra Sivas Etnografya Müzesi bahçesinde Sivas Devlet Tiyatrosu Sanatçıları tarafından Sivas Kongresi temsili olarak canlandırıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Vali Âlim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın törenlerde konuşma yaparak günün anlam ve önemine değindiler.

Törende ayrıca Rektör Prof. Dr. Kocacık, Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı tarafından hazırlanan,  Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmalar Merkezi’nin ikinci yayını olan Sivas Kongresi Tutanakları ve Belgeleri adlı kitabı TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e takdim etti.

 

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Çiçek şeref defterini imzaladı. Tören Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımı’nın gösterisi ile son buldu.  

04

Eylül

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B