Haberler

  • 29 Ağustos 2014

5. Geleneksel Sivas Günleri Feshanede Başladı.

 

Sivas Platformu tarafından 5.si düzenlenen Geleneksel Sivas Günleri  İstanbul Feshane’de görkemli bir törenle başladı.

 Açılış programına Sivas Platformu ve  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,  Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sami Hizmetli ve Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, çok sayıda ilçe kaymakamı ve belediye başkanı ,  Sivaslı siyasetçi, bürokrat ve iş adamının yanı sıra İstanbul’da yaşayan çok sayıda Sivaslı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, geleneksel olarak düzenlenen Sivas Günlerinin;  İstanbul’da yaşayan binlerce Sivaslıyı bir araya getirdiğini vurgulayarak Sivas Kültürünü yaşatmak ve tanıtmak adına bu organizasyonun önemine dikkat çekti. Sivas Platformu Başkanı Erdem, katılımcılara teşekkür ederek,  etkinliğin 3 gün boyunca süreceğini ifade etti.

Sivas Milletvekili Ali Turan, “ Sivas’ın artık büyük şehir olması gerekli.  Bunun için her türlü potansiyele sahip. Ancak yeterli nüfusa sahip değil. Bunun için gurbette yaşayan Sivaslıların, 650 bin olan Sivas nüfusunu 750 bine taşıması gerekir. ” dedi. Katılımcılara teşekkür eden Sivas Milletvekili Ali Turan, İstanbul’da bu kadar Sivaslıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’da yaptığı konuşmada organizasyonun önemli bir etkinlik olduğunu,  binlerce Sivaslıyı bir arada görmenin kendisini çok mutlu ettiği söyledi.  Aydın, organizasyonun devam etmesini temenni ederek sözlerini noktaladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık ise yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkürlerini sunarak  “Sivas ve Sivaslılar adına Cumhuriyet Üniversitesi olarak Sivas’ın gelişimine katkı sağlayacak organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz. Umarım bu organizasyon devam eder. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Protokol konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Sivaslılar tarafından yoğun ilgi gören üniversitemiz standında Sivas Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından yapılan ürünler ile stand alanında Eğitim Fakültesi  Resim-İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından yapılan ebru çalışmaları büyük beğeni topladı. Ayrıca Üniversitemiz standını ziyaret eden Sivaslıların;  Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi personeli tarafından kan şekeri ve tansiyon ölçümleri ile Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından açılan diş bakım ünitinde ağız ve diş taramaları yapıldı.

29

Ağustos

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B