Haberler

  • 26 Ağustos 2014

Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu, Rektörümüze Kitap Hediye Etti

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret ederek hazırladığı “İlaç ve Bitki Adları Sözlüğü”nü Rektör Prof. Dr. Kocacık’a hediye etti.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ile kitap hakkında bir süre görüşen Yrd. Doç. Dr. Paçacıoğlu, İnsanoğlu’nun eski çağlardan itibaren hastalıklar ve tedavileri ile ilgili pek çok yöntem kullandıklarını ve bu konu ile ilgili çeşitli terimler olduğunu bunların, gelecek kuşaklara aktarma ihtiyacını hissettiğini vurguladı.

 Yrd. Doç. Dr. Paçacıoğlu kitapla ilgili önsöz olarak “Türklerin bu konuda ortaya koyduğu çalışmalar Dünya tıp âleminde daima itibar görmüş ve takdirle karşılanmıştır. Yaptığımız çalışma bu tür eserler üzerinde çalışan ve çalışacak olan bilim sevdalılarına yardımcı kaynak olma özelliğine sahiptir. Biz bu çalışmamızla, tıp ilmine emek vermiş binlerce kişinin gayretleriyle hazırlanan eserlerdeki bilgilerin, günümüze aktarılmasına yardımcı olmayı ve bu bilgilerden tıp ilminin faydalanarak insanlık âleminin dertlerine şifa bulmasını hedefledik” ifadelerine yer verdi.

 Rektör Prof. Dr. Kocacık Yrd. Doç.Dr. Paçacıoğlu’nu tebrik ederek, kitabın tıp bilimine fayda sağlamasını temenni ederek teşekkür etti.

 

26

Ağustos

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B