Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, Vakıf Genel Müdürü Şahin Yıldırım, Recai Toydemir Anadolu Lisesi Müdürü Ferhat Doğan, Mahir Sevim Özduman İlkokul/Ortaokul Müdürü Şamil Turgut ile birlikte CÜ Vakfı’na bağlı Yıldız Cafe Restoran’da basın mensupları ile bir araya geldi.
Göreve geldiği günden itibaren CÜ Vakfı’nın çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaşan Prof. Dr. Buyruk, Aktif Bilim A.Ş ve Bilim Aktif A.Ş olarak iki ayrı şirketlerinin olduğunu belirterek, CÜ Vakfı’nın amacının öğrencilere daha iyi hizmet, daha fazla öğrenciye burs sağlamak olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Buyruk “CÜ Vakfı’na bağlı okullarımız var. Ortaokulumuz, ilkokulumuz, lisemiz ve anaokulumuz eğitim öğretim hayatına devam etmektedir. Gerek Bilim Aktif A.Ş olsun, gerekse Aktif Eğitim A.Ş olsun alınan kararlarda ne şahsım ne de Rektör hocamız bireysel hiçbir karara imza atamayız. Burada ilgili kurullar vardır. Yönetim kurulumuz ve mütevelli heyeti kurulumuz var, bu kurullar üzerinden biz kararlarımızı alırız. Kantin ve kafeteryalarımıza eleman alımlarında elbette yetkimiz vardır ama gerek yurt yapımı ve gerek arsa tahsisi gibi önemli konularda, ilgili kurullarımızın kararı ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi. Nihai kararın vakıf hukuk danışmanının onayından sonra gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Buyruk konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Vakfımız; Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından denetimlerden geçiyoruz ve özel bir mali müşavir firması tarafından denetlendik ve denetlenmeye devam ediyoruz. Bu denetlemeler neticesinde vakfımız ve şirketlerinde gayri resmi en ufak bir usulsüzlüğe rastlanmamıştır. Vakfımızın amacı vergi rekortmeni olmak değildir. Bizim amacımız hizmet etmektir. Biz kazandığımız parayı öğrencilerimize ve çalışan personelimize veriyoruz.” dedi.
Yaz dönemlerinde kantin ve cafelerin kapalı olduğundan dolayı eleman çıkışı yapıldığı, iş hacimlerinin düştüğünü dile getiren Prof. Dr. Buyruk, “Kazanmadığımız geliri elbette ki veremeyiz. Vâkıfa bağlı bazı mekânlarımız tadilattan geçiyor, onarılıyor, öğrencilerimize daha rahat bir ortamda hizmet verebilmek için harcamalar yapıyoruz. Gelirlerimizi yanlış yerlere harcamamak için çaba sarf ediyoruz.” dedi.
CÜ Vakfı’na alınan tüm ürünlerin Sivas’tan alındığını belirten Prof. Dr. Buyruk “Sivas’ı çok seviyorum. Amacımız Sivas ve Üniversitemize en iyi şekilde hizmet etmektir. Dedikodular ile iş yapmamız mümkün değildir, son zamanlarda yapılan gerek üniversite gerekse vakıf için iftira ve dedikodular ve asılsız iddialar ile ilgili olarak kimin aklında bir soru varsa gelsin sorsun, kul hakkı yemesinler. Biz kimsenin arkasından konuşmaz ve vurmayız, bizler Osmanlı torunlarıyız. Bu iftiraları atanların Osmanlı soyundan gelmediğini düşünüyorum. Çünkü Osmanlı da hiçbir zaman arkadan vurmamıştır. İnternet çıktı cesaretsiz, kendini bilmez ve korkak insanlar ön plana geldi. Gelin problem gördüğünüz yerleri iyi niyetle hep beraber tartışalım ve hatalarımızı düzeltelim” dedi.
CÜ Vakfında görev alan yönetim kurulu üyelerini basın mensupları ile paylaşan Prof Dr. Buyruk, üyelerin amacının ise CÜ Vakfına hizmet etmek olduğunu, hiçbirinin paraya pula ihtiyacı olmadığını ve kurul üyeliklerinden dolayı 1 kuruş dahi gelir elde etmediklerini belirterek, üniversitesine ve şehrine yaptığı hizmetlerden dolayı mutlu ve memnun olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Buyruk; "TC ve Üniversitemiz Var Olduğu Sürece CÜ Vakfı da Dimdik Ayakta Kalacaktır"
CÜ Vakfı’nın batması için bir neden olmadığını belirten Prof. Dr. Buyruk, “Vakfın bugün gelir gider dengesi yerindedir. Şirketlerin dönem dönem kasalarında paraları olur, dönem dönem ise azalır. Şirketlerde ticarette paranın olduğu gibi olmadığı dönemde oluyor. Önemli maddi kaynağımız kantin ve buna bağlı birimlerimiz yaz aylarında öğrencilerimiz olmadığı için kapalı olduğu için ödemelerimizi öteliyoruz. Ancak bununla beraber maaşlarımızda eğer bir gün sarkma varsa gelsinler ispatlasınlar. Bayramda vakıf kantinlerimiz çalışmadığı halde ödemelerimizi bir hafta önceden yaptık. Bu söylentiler benden önceki genel sekreter zamanında da söylenmiştir, ondan önceki genel sekreter zamanında söylenmiştir. Belki benden sonrada söylenecek.” dedi.
Öğretim üyelerine vakıf bünyesinden Ekim- Kasım aylarında 300.000 TL civarında yayın teşvik ödülü olarak verileceğini ifade eden Prof. Dr. Buyruk “Öğrencilerimize geçen yıl ayda 100 TL burs verdik. Rektör beyin ve ilgili kurullarımızın onayından geçtikten burs verilmesi düşünülen öğrenci sayısının yaklaşık dört yüzün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Muhasebe departmanımız bununla ilgili çalışacak.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Buyruk son olarak CÜ Vakfı çatısı altında Kampüs alanına yapılacak projeleri basın mensuplarına aktardı.
Ağustos
2014