Haberler

  • 07 Ağustos 2014

Cumhuriyet Üniversitesi Dış İlişkiler Birim Başkanlığı Altın Çağını Yaşıyor

23 Temmuz'da, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Antioqua Mühendislik Fakültesi (EIA) Medellin-Kolombiya arasında akademik, araştırma ve kültürel yönlerini içeren bir işbirliği anlaşması imzalandı.

 

EIA Rektörü Prof. Carlos Felipe Londoño Alvarez ile Cumhuriyet Üniversitesi temsilcisi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Ungan, bu anlaşmayı onayladı. Bu anlaşma ile her iki üniversitedeki öğrenci ve araştırmacıların işbirliği yapma şansı artmıştır. Böylece iki yıl önce EIA- Teorik ve Uygulamalı Fizik araştırma grubu ile Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü arasında başlayan işbirliği, bu anlaşma sayesinde tüm fakülte ve bölümlere kapsamış olacaktır.

 

 Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi, Fizik Anabilim Dalı öğretim üyelerinin inisiyatifi ile başlatılan bilimsel ortaklık, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü  Prof. Dr. Sami Hizmetli’nin  çabalarıyla ikili işbirliği anlaşmasına dönüştü. Artık Kolombiya Escuela Ingenıerıa De Antıoquıa Üniversitesi ile bilimsel alanda ortaklıklar, değişim faaliyetleri daha kolay yürütülecek. Ayrıca, Üniversitemiz, Güney Amerika kıtasında da tanınır ve bilinir bir ortak haline gelmiş olacak.

 

Haber linki:

 

www.eia.edu.co/index.php/medios/ noticias/937-convenio-cumhuriyet-university.html

07

Ağustos

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B