Haberler

  • 15 Temmuz 2014

Sivas MYO, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Ar-Ge Serası Bünyesinde Üretilen Domatesler Satışa Sunuldu

Sivas Meslek Yüksekokulu (SMYO), Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Ar-Ge Serasında üretimi devam eden ve olgunlaşan domatesler CÜ Vakfı Marketi tarafından satışa sunuldu.

Serayı ziyaret eden Rektör  Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas MYO  Müdürü  Prof. Dr. Halil İbrahim Acar ve Sivas MYO Organik Tarım Bölümü Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr Tolga Karaköy'den bilgi aldı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz'ında katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler, olgunlaşan domateslerin ilk hasadını yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ve yönetimi daha sonra Sivas MYO'na ait  diğer seraları da gezerek bilgi aldı.

Konuyla ilgili Yrd. Doç. Dr. Karaköy,   "Sivas MYO, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde yürütülmekte olan bir proje kapsamında kurulan seramız, hem Ar-Ge çalışmalarında kullanılmakta, hem de topraksız tarım teknikleri uygulamalı olarak öğrencilere öğretilmektedir. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında yürütülmekte olan bu projede ihtiyaç duyulan teknik elemanlar bölümümüzden mezun olan öğrencilerimizle karşılanabilecek ve mezunlarımız iş hayatına hazır bir şekilde başlayabileceklerdir." dedi. 

15

Temmuz

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B