Haberler

  • 04 Temmuz 2014

Üniversitemiz Tarafından Şehit Aileleri ve Gazilere Yönelik İftar Yemeği Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından Şehit Aileleri ve Gazileri ile il protokolüne iftar yemeği verildi. Yemeğe Vali Âlim Barut Eşi Miyase Barut, Tugay Komutanı Tuğgeneral F. Celalettin Sağır,  Başsavcı Hasan Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık Eşi Leman Kocacık, Vali Yardımcıları Mustafa Aydın, Ömer Kalaylı, Vefa Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul Eşi Mukaddes Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Eşi Arife Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli Eşi Sema Hizmetli, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan,  Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, şehit aileleri ve  gaziler,  fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile basın mensupları katıldı.

CÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan ve İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın yaptıkları duaların ardından Vali Barut, "Üniversitemiz bizi bir araya getirdi kendilerine teşekkür ediyorum.Tabi şehrin hayatında Üniversitenin rolü yadsınmaması gerekir.  Üniversite şehir hayatı ile iç içe olması gerekir, işte bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Burada şehit yakınları kardeşlerimiz, gazi kardeşlerimizle birlikte bu güzel sofrayı paylaştık ve bize güzel ikramlarda bulundular. Bunun için öncelikle Allah'a ne kadar dua etsek azdır. Devletimize ne kadar dua etsek azdır. Tabi ki bütün bu nimetleri soframıza getiren Üniversite camiasına da teşekkür ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Geride kalanlarına sabrı cemiller diliyorum. Gazilerimize de bundan sonraki yaşantılarında mutlu, hayırlı, sağlıklı bir ömür diliyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise "Şehit ve Gazi ailelerimizin bizlerde özel bir yeri var. Göreve başladığım günden beri Ramazan aylarında birlikte oluyoruz. Bu geleneği devam ettiriyoruz ve Allah ömür verirse devam ettireceğiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

04

Temmuz

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B