Haberler

  • 02 Temmuz 2014

Girne Amerikan Üniversitesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi İle Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mimarlık Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bilimsel ve kültürel işbirliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla, Girne Amerikan Üniversitesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)  Mimarlık Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokolle; ortaklaşa araştırma yapılması ve araştırma projelerinin geliştirilmesi, öğretim, çalışma ve araştırma deneyimlerinin karşılıklı paylaşımı amacıyla öğretim üyelerinin karşılıklı ziyareti, yaz okulu, atölye çalışmaları ve stajlar konusunda işbirliği, ortak bilimsel konferans, sempozyum, ve seminerlerin düzenlenmesi, öngörülmüş kültürel ve bilimsel paylaşımlar içerisinde öğrenci ve öğrenci organizasyonları arasındaki temasların güçlendirilmesi ve yarışmaların organize edilmesi, karşılıklı işbirliği çerçevesinde jürilerde ve özellikle mezuniyet projeleri jürilerinde ve lisans-üstü tez jürilerinde karşılıklı jüri üyelerinin davet edilmesi ve CÜ Mimarlık Fakültesi’ ne öğretim üyesi desteği verilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Işık Yılmaz yapılan protokolle ilgili açıklamalarda bulunarak; "Mimarlık Fakültesi'ni her geçen gün daha fazla büyütüyoruz. 1.5 yıl sonra Mimarlık Bölümü ve Şehir Bölge Planlama Bölümü’ ne  öğrenci alabilecek durumdayız. Önümüzdeki yarıyılda  2. sınıflarla birlikte yaklaşık 150 öğrencili bir Mimarlık Fakültesi için hazırız. Halen ülkemizde Cumhuriyet Üniversitesi  (CÜ) Mimarlık Fakültesi’nde yıllar önce kurulmuş fakülteler eğitim-öğretime başlayamamışken Üniversitemizin bu başarısı diğer bir çok fakültenin dikkatini çekmektedir." dedi.

02

Temmuz

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B