Haberler

  • 01 Haziran 2010

Divriği Meslek Yüksek Okulunda Mezuniyet Töreni ve Yüksek öğrenim Öğrenci Yurdunun Açılışı Gerçekleştirildi.

31.05.2010    

Üniversitemiz Divriği Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet  töreni ile,  Prof.Dr. Mahir Tevruz ve Oyak Erdemir Madencilik A.Ş ve Divriğili İş adamı Edip Önder  İşbirliği ile yapılacak  Yükseköğrenim öğrenci yurdunun  temel atma töreni gerçekleştirildi. Yüksekokul Tören alanında gerçekleştirilen programa Vali Ali Kolat, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, İl Emniyet Müdürü M. Kemal Seyhan, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Hasan Elden ve Rektör Danışmanımız Prof.Dr. Orhan Solak, İlçe Kaymakamı Önder Bakan, İlçe Belediye Başkanı Hakan Gök, Üniversitemiz  eski  Rektörü Prof.Dr. Mahir Tevruz, Sivas Hizmet Vakfı  İstanbul Şube Başkanı Prof.Dr. Baki Sübütay,Oyak  Erdemir  Madencilik  A.Ş Genel Müdür Yardımcısı,Mustafa Aydın,Yüksekokul Müdürü  Doç.Dr.Ziya Gökalp Göktolga ,öğretim Üyeleri ile öğrenciler katıldı.

     Yüksekokul  Müdürü Doç.Dr. Ziya Gökalp Göktolga’nın  açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz eski  Rektörü   Prof.Dr. Mahir Tevruz, Divriğili olmanın gururunu yaşadığını belirterek, ilçedeki eksiklikleri  yerine getirmek için çaba sarf ettiklerini  vurguladı. İlçede Yurt eksikliğinin olduğunu  dile getiren Mahir Tevruz, Yurt  yapılması  konusunda destek verdiklerini  belirtti. İlçe Belediye Başkanı Hakan Gök ve Kaymakam önder  Bakan’nın Divriği İlçesindeki  çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, İş adamlarının yatırım yapmalarından dolayı memnuniyetini dile getirerek iş adamlarımıza sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Divriği bölgesinde yetişmiş Nuri ve Naci Demirağ’ın önemli insanlar olduğunu belirten Dökmetaş, mezun olan öğrencilerimizi kutlayarak meslek hayatlarında başarılar diledi.Vali Ali Kolat ise, “Divriği’nin, gelecek vadeden önemli bir ilçe  olduğunu, günümüzde de aynı değeri taşıdığını  vurguladı. Tarihi dokuları barındıran ilçenin daha iyi korunması ve tanıtılması gerektiğini ifade eden Kolat, Divriği’de iş adamlarımız tarafından son derece önemli hizmetler verildiğini belirtti.
    
Konuşmaların  arından Mezuniyet törenine geçildi. Divriği Meslek Yüksekokulu  20. Dönem birincisi İbrahim  Polat,2. Hakan Dostdoğru, 3.Fatma Çiftçi’ye diplomaları verildi. Öğrencilerin diplomalarını Vali Ali Kolat, Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş  ve Rektör Yarımcımız Prof.Dr. Hasan Elden Takdim etti. Bölüm birinci, ikinci ve 3.lerin diplomalarının verilmesinin  ardından mezuniyet andı okundu. Mezun olan 270 Öğrencimiz okunan andın ardından hep birlikte kep fırlattılar. Yüksekokul Mezuniyet programının ardından Oyak Erdemir Madencilik A.Ş, Prof.Dr. Mahir Tevruz ve İş Adamı Edip Önder ‘in ortaklaşa yaptıracakları  Divriği Yükseköğrenim Öğrenci Yurdunun temel atma törenine geçildi. Yüksekokul binası arka tarafına yapılan yurdun temelini, Vali Ali Kolat, Rektör Prof.Dr.İlyas  Dökmetaş, Prof.Dr. Mahir Tevruz, Şirket Genel Müdür  Yardımcısı Mustafa Aydın,İş Adamı Edip Önder,Prof.Dr. Baki Sübütay İlçe Yönetimi birlikte gerçekleştirdi.

   Törenlerin  ardından Vali Ali Kolat, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.İlyas Dökmetaş ve beraberindekiler  Divriği Ulu camii ve Darüşşifasında  yapılan kazı çalışmalarını  yerinde inceledi. Oradan Kaymakamlık binasına geçen Kolat ve beraberindekiler, İlçe kaymakam Önder Bakan ve Başkan Hakan Gök’ten  ilçe hakkında bilgiler aldı. Divriği de yapımı devam eden İlçe Kütüphanesini de gezen Vali Ali Kolat, Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş ve protokol üyeleri, Kütüphane binasını yerinde inceledi.   

01

Haziran

2010

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B