Haberler

  • 25 Haziran 2014

İl Kültür Müdürlüğü’nden Üniversitemiz CÜSAM Bünyesine 42. 280 Materyal, Törenle Teslim Edildi

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde bulunan 89 adet afiş, 91 adet davetiye, Sivas 1000 temel eser projesi kapsamında yayınlanmış 30 adet kitap, 13 adet  tanıtım broşürü,  28 adet poster, 125 adet dergi - kitap, 85 adet cd /dvd  olmak üzere toplam 42. 280 materyal,  Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmaları Merkezi (CÜSAM)’a törenle  teslim edildi.

Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleşen teslim törenine  Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, CÜ Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, CÜSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya, Kültür Müdürlüğü Müdür Yardımcıları Teoman Karaca, Halit Karakoç,  CÜSAM yönetim kurulu üyeleri ile Kültür Müdürlüğü şube müdürleri katıldı.

Programda dokümanları  Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’a teslim eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Müdürlüklerinin birimlerinde mevcut olup da taşınır mal kaydı bulunmayan eserleri  Cumhuriyet Üniversitesine teslim ettiklerini söyledi. Pürlü, Kitap ve broşürlerin yanı sıra CÜSAM’a,  kurum ve kuruluşların yayınladığı 125 adet dergi ve kitap teslim ettiklerini de belirterek,  “Bu eserlerin yanı sıra öğrencilerin daha da iyi aydınlanması amacı ile, 85 adet cd ve içinde 41 bin 818 adet dijital belgenin yer aldığı 1 harici bellek olmak üzere toplam 42 bin 280 materyali  CÜSAM’a teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu belgelerin temin edilmesinde bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise Müdür Pürlü ve yönetimine göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Teslim edilen materyallerin gelecekte yeni kuşaklara ve Sivas’ın kültürel mirasının taşınmasına aracılık edeceğini vurgulayan Rektör Kocacık; “Yıllar sonra bir çok materyaller çok kıymetli olarak değerlendirilecektir. Gelecek kuşaklar bu materyalleri incelediğinde daha da aydınlanacak” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırma ve Uygulama Merkezinin amacının Sivas’la ilgili tüm araştırmaları bünyesinde toplamak olduğunun altını çizen Kocacık; “Başlangıçta etkinliklerimiz hazırlık aşamasında olduğu için çok yoğun gitmedi ama çok şükür dijital ortama taşıdığımız fotoğraflar arşivimizde duruyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ile yaptığımız görüşmede, müdürlükte olan materyalleri verebileceğini söylemişti. Kendisine teşekkür ediyorum.  Hem bugünü korumak ve geçmişi yaşatmak,  hem de geleceği güzel bir şekilde vurgulamak amacı ile bu tür materyallere ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

CÜSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya ise  1 sene içerisinde CÜSAM bünyesinde çok değerli fotoğraflar arşivlediklerini, çalışmalarını azimli ve kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Kaya; “Ben bu göreve Rektörümüzün olurları ile Mayıs ayında başladım. Kısıtlı imkânlar olmasına rağmen güzel çalışmalar yaptık. Bir sene içerisinde 2 panel ve 2 sempozyum gerçekleştirdik. 1 kez de kitap bastırdık. Azimliyiz, kararlıyız. Birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağız. Bugün büyük bir örnek gösteren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü’ye teşekkür ediyoruz. Arşivini bizimle paylaştı. İşte kültür duvarı bu şekilde genişler. Hizmetler el değiştirdiği müddetçe azizdir. İnşallah CÜSAM,  gayesine uygun icraatlar yapacak” şeklinde konuştu.

Törende ayrıca CÜSAM Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Değirmenci,  Okutman Necip Günaydın, Yazar Mehmet Şarkışla, Yrd. Doç. Dr. Özlem Demren, Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı, Araştırma Görevlisi M. Hilmi Arıç, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar, Şairler ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, Kültür Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Cebecioğlu, Sibel Akyüz, Ali Rıza Akyüz’de hazır bulundu.  

 

 

25

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B