• 25 Haziran 2014

TÜBA'dan Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yüksel'e Bilimsel Telif Eser Ödülü

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından, Üniversitelerde okutulan Türkçe ders kitabı yazan ya da Türkçeye çeviren yazarlara 2008 yılından itibaren verilen "Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri" kapsamında, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yüksel, Akademi Konseyi'nin 2 Haziran 2014 gün ve 240 sayılı toplantısında, Türkiye Bilimler Akademisi 2014 yılı Bilimsel Telif Eser Ödülü'ne layık görüldü.

II. Mahmud Devrinde: Osmanlı İstihbaratı, ile ödüle layık görülen Yrd. Doç. Dr. Yüksel, Türkiye Bilimler Akademisi Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Esaslarının 12. Maddesi, Telif eserler için (20.000.-TL) para ödülü kazandı.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel'inde katıldığı törende Yrd. Doç. Dr. Yüksel'e ödülünü TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar takdim etti.

Haziran