Haberler

  • 24 Haziran 2014

Belediye Başkanı Aydın'dan Rektörümüze İadeyi Ziyaret

Belediye Başkanı Sami Aydın, iadeyi ziyaretler kapsamında Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret etti.

 

Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul'un da bulunduğu ziyarette Başkan Aydın, iki aydır görevde olduklarını ve iadeyi ziyaretlere başladıklarını belirterek şunları kaydetti; "Üniversite ile ilgili çok sayıda sorunlarımız var. Birlikte yapmamız gereken hizmetler ve çalışmalar var. Bunlarla ilgili belirli adımlar attık. Fadlum Köprüsü malum, çift gidiş çift geliş olacak şekilde, projesi ve zemin etütleri tamamlandı. Yapım ihalesi sürecisini de başlattık. Yakın zamanda ihale tamamlanmış olacak. Hedefimiz bu yıl içinde Fadlum Köprüsü'nü 4 şerit olacak şekilde tamamlamak. Kızılırmak da ki köprü ile beraber yol ağlarında da çalışmalar aynı şekilde devam ediyor. Oralardaki imar durumlarından dolayı  süreç biraz uzuyor ama, onları da yakın zamanda bitireceğiz kanaatindeyim. Aynı şekilde Eğriköprü'nün üzerine de ikinci bir köprü Karayollarımız kanalıyla yapılacak." dedi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi'nin asıl ulaşım sorunu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Aydın, Yenişehir'i Üniversiteye bağlayan ana bulvar projesi ile ilgili bilgiler vererek, hedeflerinin önümüzdeki süreçte gerçekleşeceğinin altını çizdi. Başkan Aydın, "Hedefimiz 5 yıllık süreçte bu projeyi tamamlamak. Bu projeyi etkileyecek Hızlı Tren Hattıyla ilgili bizimde bir takım çalışmalarımız var. Dolayısıyla biz hızlı tren hattını da çalışmalarımızı etkileyeceğinden dolayı, bazı projeleri  tekrar revize etmemiz ve planlamamız gerekiyor. Belediye olarak bizim kanaatimiz, hızlı tren hattının Bölge Trafik civarından, Kızılırmak'ın güneyine geçmesi oradan da, Karşıyaka'dan geçmesi ve Üniversitemizin altından istasyonun kurulması. Hızlı treninin Toki konutlarının arka tarafından Uzuntepe Mahallesinin alt kısmına devam etmesinin daha iyi olacağı düşüncesindeyiz. Bunu bu şekilde yaptığımız zaman özellikle 50.000 nüfuslu potansiyeli olan Üniversitemiz ileride 60.000 ve 70.000'e çıkacak inşallah, bu potansiyelin bir defa hızlı tren istasyonu ile iç içe olması Cumhuriyet Üniversitesi ve şehir için bir artı ve teşvik edici bir durum olacağını düşünüyoruz." dedi.

 

Başkan Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas'ın cazibesini arttıracak farklı projelerin olacağını ifade ederek, bu projelerin zaman içinde hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

 

 Öğrencilerin Sivas'ı daha çok tercih etmesi için projeler hedeflediklerini ifade eden Başkan Aydın, "Dışarıdan gelen öğrencilerimiz burada eğitimlerini tamamladıktan sonra her biri Sivas'ın gönül elçisi olmalı ki Sivas'a katkıları olsun." ifadelerine yer verdi.

 

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise iadeyi ziyaretten dolayı Başkan Aydın ve ekibine teşekkür ederek "Sayın Başkanımız başladığı günden itibaren yoğun bir çalışma içinde. Daha önce kendisiyle konuştuğumuz tüm taleplerimiz karşılık buldu. Kendisinin de ifade ettiği gibi birinci problemimiz öğrenci ulaşımı ile ilgili, Fadlum Köprüsü problemimiz çözülüyor kendisine minnettarız. İkincisi, Yenişehir'den Üniversitemize yapılacak ulaşım yolu ki, oda gerçekten hem kısa sürede, hem uzun vadede Sivas'a ve Üniversite öğrencilerine de büyük kolaylık sağlayacak. Devamında Kızılırmak'la ilgili proje hazırladık Başkanımızın da bir projesi vardı. Biraraya geldiğimizde 'bunları birleştirip dünya markası olacak bir proje hazırlansın öyle yapalım' diye düşündük, böyle güzel ve geleceğe yönelik bir projeye hayır demek elbette mümkün değildi. Gerçekleştireceği projeler ve bizlere sağlayacağı kolaylıklarla ilgili kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi'nin öğrenci sayısının sürekli arttığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, 12.000'in üzerinde bir kontenjanın ayrıldığını ifade ederek şöyle devam etti; "Yeni açtığımız bölümlerle birlikte her yıl oldukça sayı artıyor. Akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte 50.000 nüfuslu bir kasaba burası. Tabi bu büyüklüğe paralel olarak ta beslenme, barınma, ulaşım problemleri de her geçen gün artıyor. Biz beslenme problemini çözüyoruz. İkinci yemekhanemiz eylül ayına kadar yetişecek. Barınma problemleri ile ilgili tedbirlerimizi aldık, onunla ilgili sorun yaşamayacağız. Ancak tek konu ulaşım kalıyor. Köprü ve yolumuz yapılana kadar o konuda da başkanımızla görüşmelerimizi yaparak kısa sürede problemi ortadan kaldıracağız. İşbirliğimiz daha da artacak. Hızlı tren geliyor, Ordu karayolu bağlanıyor. Hem geleceğe hazırlık yapmamız lazım, hem de bugünkü sorunları en aza indirmemiz gerekiyor. Bu vesile ile sayın Başkanıma ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”  ifadelerine yer verdi.

 

 

24

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B