• 19 Haziran 2014

Clermont-Ferrand Şehri Yabancılardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Philipte Bohelay'dan Üniversitemize Ziyaret

2010 yılında Sivas Belediyesi ile Kardeş Şehir olan  5000 Sivaslıların yaşadığı Fransa'nın üçyüz bin nüfuslu  Clermont-Ferrand Şehri Yabancılardan Sorumlu Belediye Başkan  Yardımcısı Philipte Bohelay, Sivas'a yaptığı dostluk ziyareti kapsamında Üniversitemize gelerek Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı  ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Edebiyat Fakültesi Mütercim - Tercümanlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hamza Kuzucu'nun katıldığı ziyarette Bohelay, Cumhuriyet Üniversitesi ile işbirliği içinde olacaklarını ifade ederek, Üniversitemizden çok etkilendiğini belirtti. Bohelay, akademik anlamda karşılıklı diyalogların geliştirebileceğini ve bu anlamda üzerine düşen görevi seve seve yerine getireceğinin altını çizdi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise Bohelay'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, günün anısına Bohelay'a çeşitli hediyeler takdim etti.

Başkan Yardımcısı Philipte Bohelay ise Rektör Prof. Dr. Kocacık'a Clermont-Ferrand şehrinde Sivaslıların yoğun olarak çalıştığı fabrikada üretilen bıçak hediye etti.

Haziran