• 01 Haziran 2010

2. Meslek Yüksek Okulları Halı-Kilim Şenliği

27.05.2010

Üniversitemiz Sivas Meslek Yüksekokulu tarafından, 2. Meslek Yüksekokulları Halı-Kilim Şenliği düzenlendi. Düzenlenen programa, Vali  Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, Rektör Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, eşi Prof.Dr.H.Sebila Dökmetaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın eşi Güler Seyhan, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Meftuni Yekeler Öğretim Üyeleri  ve öğrencilerimiz katıldı. Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Halil İbrahim Acar’ın açılış konuşmasının ardından Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Sivas'ın halı ve kilimle özdeşleşen bir şehir olduğunu bildirdi. Dökmetaş, etkinliği organize eden Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar'a teşekkür etti.

Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arlı'da, Türk kültüründe halı dokumacılığı ve halı çeşitleri hakkında bilgiler sundu. Programın ardından, halı ve kilimlerden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı,  Sivas Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın eşi Güler Seyhan birlikte yaptı.

Haziran