Haberler

  • 17 Haziran 2014

CÜ İle Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Arasında sözleşme İmzalandı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Kazakistan Cumhuriyeti Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi arasında Akademik İşbirliği Mutabakatı Yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli ile Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli arasında imzalanan mutabakatla birlikte eğitim ve bilim alanlarında karşılıklı işbirliği kurulması, eğitim/öğretim, kültür, araştırma ve  öğrenci değişimi gibi çalışmaların yapılacağı ifade edildi.

İmza töreninde konuşan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli, yapılan işbirliğin her iki Üniversiteye hayırlı olmasını temenni etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli ise yapılan işbirliğin önemine değinerek, "Yaptığımız bu işbirliği eğitim/öğretimin yanı sıra  kültürel bağlarımızın  daha da güçlenmesine  katkı sağlayacağı kanısındayım. Öğrencilerimiz eğitim/öğretim süresi boyunca güzel dostluklar kurarak eğitimlerini devam ettireceklerdir. Bu anlaşmanın hayırlı olmasını temenni eder teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

İmza töreninde ayrıca günün anısına Rektör Prof. Dr. Sabri Hizmetli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli'ye Kazakistan  milli kıyafeti "ŞAPAN" giydirdi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli,  Kazakistan III Uluslararası Türk Dünyası Ekonomik Forumu Programına Katıldı.

Üniversitemiz ile Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi arasında yapılan Akademik İşbirliği törenine katılmak üzere Kazakistan'da bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Kazakistan III Uluslararası Türk Dünyası Ekonomik Forumu Programına Katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Hizmetli, toplantının hayırlar getirmesini temenni ederek, "Toplantının Türk Dünyası toplulukları arasında ekonomik, sosyal, siyasal  ve kültürel yönden ülkelerarasında birlikteliğin ve işbirliğinin daha da artacağı inancındayım. Toplantının başarılı geçmesini temenni ederim" ifadelerine yer verdi.

17

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B