STSO Konferans Salonu'nda gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, TSE Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazar, Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tanzer Erdem, Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, CÜ Şehir ve Sanayi İşbirliği İle İlgili Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Rektör İletişim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum ve davetliler katıldı.
TSE Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazar'ın açılış konuşmasının ardından Başkanlığını İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tanzer Erdem'in yaptığı panelde, Cumhuriyet Üniversitesi Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sevim Gürdaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünden Ferda Bitlislioğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, Altınküpe Entegre Et ve Et Ürünleri Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Altınküpe, TSE Helal Belgelendirme Müdürü Muhammet Özhan Gündüz sunumlarını gerçekleştirdiler.
Cumhuriyet Üniversitesi Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sevim Gürdaş sunumunda, Helal Gıda, Helal Gıda Kapsamında Bakılması Gereken Parametreler, Helal Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Gıda Güvenliği konularında bilgi vererek "Bitkisel, hayvansal, kimyasal yada mikrobiyal kaynaklı gıda ürünleri, işlem yardımcı maddeleri, bileşenleri, katkı maddeleri, işleme yöntemleri, işletme koşulları ve ek olarak ambalajlarının İslâmî kurallara uygunluğunun ifadesidir. Helal Gıda Sertifikasyonu gıda güvenliği ile iç içedir ve olmak zorundadır. Gıda gelişmiş ülkelerde "sağlık - diyet", geri kalmış ülkelerde ise "hayat - ölüm" ilişkilerinin göstergesidir." ifadelerine yer verdi.
Haziran
2014