• 13 Haziran 2014

Üniversitemizin Bir Projesi Daha Kabul Edildi

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından desteklenen 1000 kodlu “Üniversitelerin ARDEB Tarafından Desteklenen Programlara Yönelik Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması“ başlıklı çağrı kapsamında, Üniversitemiz için Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak tarafından TÜBİTAK’ a sunulan “Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Kadroları için TUBİTAK Tarafından Desteklenen Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projelerinde Farkındalık Yaratma ve Üretme/Kabul Potansiyellerinin Geliştirilmesi“ başlıklı proje kabul edildi.

Bu proje kapsamında, Cumhuriyet Üniversitesi’nin akademik kadrolarının; TÜBİTAK projelerinden yararlanma kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak ARBİS kayıtlarının tamamlanması, başvuru sayısının artırılması, geri dönen proje sayısının azaltılması, TÜBİTAK-ARDEB destek ve proje duyurularının artırılması ve farkındalık yaratılması, proje eğitimlerinin verilmesi ve etkin bir web sayfasının oluşturulması başta olmak üzere Üniversitemizde söz konusu projeyle ilgili olarak iki yıl süreyle birtakım etkinliklerin yapılacağı ifade edildi.

Ayrıca Proje  Koordinatörü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, Prof. Dr. Kavak ve projede görev alan öğretim üyelerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Projede TÜBİTAK projesi yapan veya bitirmiş, 5 ayrı fakülteden 11 araştırmacının  isimleri ise şöyle:

Proje Yürütücüsü:

Prof. Dr. Kaan Şevki KAVAK (Mühendislik Fakültesi)

Yardımcı Araştırıcılar:

Prof. Dr. Hasan Hüseyin BAŞIBÜYÜK (Fen Fakültesi)

Prof. Dr. Mustafa TURAN (Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Zafer CİRHİNLİOĞLU (Edebiyat Fakültesi)

Doç. Dr. E.Elif ALTUNTAŞ (Tıp Fakültesi)

Doç. Dr. Kerim YAPICI (Mühendislik Fakültesi)

Yrd.Doç. Dr. E. Mahir KORKMAZ (Fen Fakültesi)

Yrd.Doç. Dr Hakan IŞIDAN (Veterinerlik Fakültesi)

Yrd.Doç. Dr. M. Oğuzhan ÇAĞLAYAN (Mühendislik Fakültesi)