Haberler

  • 10 Haziran 2014

Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 2013/2014 eğitim öğretim yılı  mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Amirov, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz konuşmasında, toplumların gelişmesindeki en büyük etkenlerden birinin eğitime verdikleri önemle ölçülür sözleriyle başlayarak şöyle devam etti; "Eğer biz sahip olduğumuz değerleri daha da geliştirmek, hayata daha güvenle sarılmak, geleceğimizi daha güçlü kurgulamak istiyorsak gençlerimizi, yavrularımızı, kaliteli yetiştirmek durumundayız. Dünyada gelişmiş ve kalkınmış ülkeleri  incelediğimizde eğitim hamlesini erken başlatan ülkeler olduğunu görüyoruz. Ülkemiz giderek hak ettiği konuma yükseliyor. Bu yükselmede en büyük itici güç şüphesiz öğretmenlerimiz olacaktır. Mezun olan öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyor hayat boyu başarılar diliyorum."

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı ise "Küresel dünyada ülkeler arasındaki  rekabet, bilgi birikimi, yetişmiş insan gücüne dayanmaktadır. Sözü edilen bu rekabet, çoklu beceri ve bilgi birikimi kullanma  yeteneğine sahip iş gücünü zorunlu  kılmaktadır. Bu anlamda bilimsel düşüncenin verildiği ve bilginin üretilerek topluma aktarıldığı kurumlar olan Üniversitelerimiz, en önemli kurumlarımızdır. Üniversitelerimizin amacı; gençlerimizi öğrenim koşulları içinde başarılı bir şekilde yetiştirmektir. Öğrencilerimizi öğrenim gördükleri süre boyunca kaliteli bir eğitim veren başta saygıdeğer hocalarımızı, öğrenci ailelerimizi ve öğrencilerimizi kutlar  hayat boyu başarılar dilerim." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Birincisi  Ferhat Üznük, ikinci Merve Akkurt, üçüncü Kübra Karharman'a plaket ve diplomalarını Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz takdim etti.

Törende derece alan ve mezun olan öğrencilerin diplomalarını ise törene katılan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Amirov, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı ile fakülte yönetimi ve öğretim üyeleri tarafından verildi.

 

10

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B